Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, na čelu sa županom Božom Galićem, u službenom je posjetu najvećem turističkom sajmu, CMT, koji nse održava u njemačkom gradu Stuttgartu.
Župan Galić sastao se danas s ministrom pravosuđa, turizma i EU Baden-Württemberga, Guidom Wolfom, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice Baden-Württemberga. Raspravljalo se o mogućnostima suradnje osobito na području revitalizacije tradicionalnih kuća, šumskog turizma na području Spačvanskog bazena te uspostave vinskih cesta kao dio turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije i okosnice zajedničkih projekata u sektoru turizma te o turističkom forumu koji će se u našoj županiji održati u rujnu ove godine.
Na turističkom sajmu CMT, koji bilježi više od 250 tisuća posjetitelja, županijsko izaslanstvo posjetilo je štand Hrvatske turističke zajednice kao i štand Dunavskog ureda iz Ulma / Novog Ulma što je bila prilika za uspostavu brojnih poslovnih kontakata s izlagačima i turističkim agencijama zainteresiranima za suradnju s Vukovarsko-srijemskom županijom.
Uz župana Galića, u Stuttgartu borave i pročelnica Ureda župana Sandra Pinjuh, direktorica Turističke zajednice VSŽ Rujana Bušić Srpak, viša savjetnica u Razvojnoj agenciji VSŽ Danijela Barišić i viši savjetnik u Uredu župana Krunoslav Srpak.