33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Vukovarsko-srijemska županija prijavila 7 kandidata za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Komisija Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ ovih je dana obišla kandidate i počela s evaluacijom projekata prijavljenih za ovogodišnju nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske. Iz naše županije prijavljeno je sedam kandidata.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ od 1997. godine radi na ruralnom i regionalnom razvoju Republike Hrvatske te posebice na ruralnom turizmu i njegovim oblicima, a već osmu godinu zaredom organizira „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower award“ – godišnji projekt nacionalnog ocjenjivanja (turističkih) obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, tradicijskih domaćinstava, tradicijske gastronomije, vinskog i craft turizma, aktivnog turističkog sadržaja u ruralnom  prostoru, ruralno turističkih projekata, kao i onih koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama.

U sklopu ovogodišnjeg projekta Komisija je već obišla kandidate, a prije nekoliko dana njezini su članovi boravili i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Proveli su evaluaciju projekata koje je prijavila Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, a da se ruralni turizam razvija u pravom smjeru pokazuje velik broj prijavljenih projekata, njih čak sedam.

Kandidirani su: OPG Ana Delić iz Županje, Domestic House Lola iz Vukovara, Komunalno društvo Rokovci-Andrijaševci d.o.o. iz Andrijaševaca, OPG Mijo Pranjić iz Drenovaca, OPG Izvori života iz Iloka, OPG Citrus (izletište Opatovac) iz Opatovca i Bioekološko-edukacijski centar Virovi iz Otoka.

Ova akcija, napominju organizatori, jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti, kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. Veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već devetu godinu, pokazuje i broj od 138 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske.

Dodjela nagrade Suncokret bit će održana od 27. do 30. travnja u cavtatskom hotelu Croatia, u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno