6 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Vukovarsko-srijemska županija sufinancira šest poljoprivrednih udruženja

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio je danas predstavnike udruženja poljoprivrednih proizvođača kojima su odobrena financijska sredstva putem Javnog poziva za sufinanciranje programa i aktivnosti iz područja poljoprivrede u Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2020. godini.
Tom prigodom održano je i potpisivanje Ugovora o sufinanciranju, kojim je potporu ostvarilo 6 poljoprivrednih udruženja: Udruga uzgajivača ovaca i koza VSŽ, Udruga natjecatelja u oranju VSŽ, Udruga vinogradara i vinara „Srijem“Lovas, Udruga Klaster proizvođača sira VSŽ, Udruga Klaster proizvođača orašastih plodova VSŽ te Udruga Klaster proizvođača voća i voćnih proizvoda VSŽ.
„Ovo je još jedan način na koji pokazujemo da su nam poljoprivredni proizvođači bitni, posebno oni koji su zainteresirani za natječaje, za proširenje poljoprivredne proizvodnje koja je prioritet za našu županiju. Podupiremo aktivnosti koje provode bilo udruge proizvođača, bilo klasteri, bilo individualni proizvođači i želimo im pomoći da se pripremi proizvodnja i digne na što viši nivo. Takvi proizvođači uklapaju se u naš sustav, našu organizaciju poljoprivredne proizvodnje, poslovanje našeg Agro-klastera. OPG-ovima trebamo i dalje pomagati, a današnje potpisivanje ugovora i dodjela potpora je još jedan kamenčić u mozaiku razvoja poljoprivrednog sektora u našoj županiji”, rekao je župan Galić pozdravljajući sve predstavnike udruženja.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno