5 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Vulić Kajkiću: Sve što radite visoko politizirate, neću dati u to uvući moju ustanovu

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Srebro se vraća u Vinkovce nakon završetka čišćenja, jamči Ministarstvo kulture. Hit 2022., otkriće je sarkofaga što potvrđuje i ogroman interes nacionalnih i inozemnih medija, a nevjerojatnih 2 milijuna gledatelja pratilo je uživo vađenje putem društvenih mreža prošlogodišnjeg senzacionalnog otkrića u Zvonimirovoj ulici, izdvojio je na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća u prezentaciji godišnjeg izvješća o radu ravnatelj Gradskog muzeja Vinkovci Hrvoje Vulić. Iskazao je i pozitivno financijsko poslovanje s realizacijom od oko 99% planiranih sredstava ističući kako su vlastiti prihodi nešto veći zbog većeg broja arheoloških iskapanja.

Dok su vijećnici većinskog HDZ-a odmah podržali izvješće, od prošle sjednice nezavisnom Goranu Kajkiću zasmetalo je što se u Vulićevom izvješću nije našla pohvala njegove samostalne izložbe u Bruxellesu.


„Što se tiče vaše izložbe koju nisam pohvalio, ali nisam istanuo ni mnoge druge stvari u radu muzeja prošle godine. Slobodno objavite i našu prepisku. Moje pravo je reći da nemam vremena jer radimo i druge projekte, a vi ste padobranski uletjeli s tim. Moje pravo je ocjeniti, je li neki projekt dobar i hoću li angažirati ljude u muzeju da rade na njemu ili ne. Moja ocjena je da taj projekt nije dobar, jer radi se o zastarjelim podacima, kao što sam vam i rekao. Vi niste napravili izložbu, vi ste platili printanje već postojeće izložbe koju ste izvjesili u pomoćnoj zgradi Winston Churchill Europskog parlamenta gdje zastupnici ne zalaze nego samo asistenti. Kada se u Google ukuca vaša izložba, ne dobijem ni jedan rezultat, nema je, ne spominje se. Između ostalog, jer se u tom prostoru izložbe izmjenjuju na tjednoj bazi jer je predviđen za prezentacije čitave Europe. On nije ekskluzivan samo za vas nego javni prostor koji se jako puno koristi. Ja vam čestitam i ne mislim da je to loša stvar. Svaka izložba koja promovira Vinkovce uvijek je dobra stvar, ali ono što je loše, morate općenito biti prilično naivni, ići ću tako daleko pa reći i glupi, i misliti da vi to radite isključivo zbog dobra zato što vi to visoko politizirate kao i sve što radite, tako i ovo, a ja neću dati uvući moju ustanovu u tako nešto jer to ide s vaše strane, ne sa strane vlasti, nego vas kao opozicije. Prema tome, molim vas da budete iskreni kada pričate o „vašoj” izložbi i predstavite prave činjenice. Za našu izložbu imamo konkretne podatke, medijsko praćenje, broj posjeta. Na vašoj izložbi nismo sudjelovali jer radi se o zastarjelim i netočnim podacima što smatram da je moje pravo”, zaključio je iscrpno odgovarajući Kajkiću ravnatelj vinkovačkog muzeja Hrvoje Vulić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno