Okupljalište mladih poklonika urbane glazbe i življenja života punim plućima od 1997. godine. S vremenom je postao jedini alternativni bar u Vinkovcima. Kafić u kojem su generacije odrastale i rasle. Mjesto kulturnih događanja, koncerata, izložbi ili samo obične popodnevne kave.

“U potrazi za istomišljenicima i ekipom koja ima sličan senzibilitet, otvaranje Walkowa je bilo fini bljesak – rijetka situacija kada se činilo da će nam, možda, biti mrvicu zabavnije. Prijelomno je bilo organiziranje prvog Halloweena, nikad poslije ponovljena pozitivna energija i spontano zezanje. Nakon toga smo svi postali svjesni da imamo svoj prostor, još kad je genijalni mural Brune Marina osvježio terasu – to je bilo to”, komentirao je Toni Šarić, organizator i začetnik DORF-a.

Pokrenut je i MKC, udruga koja je započela s aktivnijim programima, gdje su se svi kojima je Walkow bio drugi dom rado uključili u organizaciju projekcija filmova, koncerata, izložbi te promocija raznih knjiga. Dolazili su izvođači raznih zemalja, ali i krajeva Hrvatske; SilkWorm (SAD), Gasolheads (FRA), Edo Maajka, Kawasaki 3p, Punčke, Gatuzo, Antenat, Stoka, Gužva u 16ercu, Sara Renar, Mlinski Kamen, Sheitans, Septica, Mašinko, Kandžija, Pasi, Petar Punk, Astro Zombies, Prisoners of Gravity, Lude Krawe, Dreddup, Zero Neuro, Hessus Attor, Furiae, Reflex Kid, Muscle Tribe of Danger and Excellence, She Loves Pablo, Josip A Lisac, Egoless, Xtreme Blues Dog, Cherkezi United, Good Vibrations, Cantwait (Kendi), Dregermajster Crew, Dj Raid, 40 Industry, Krankšvester, Fil Tilen / Tone Tuoro, Dora Maar, Mark Mrakovčić, Gunslinger’s Bride, Dots, Leeks, Kula, I’m kiwi eat me (Svemirko) No Limits, U službi avijacije, Moonlightdrive i razni vinkovački reperi kao što su Siky, Deyo i ekipa koju svi dobro znamo.
Walkow je bio mjesto gdje smo svi dolazili pomalo izgubljeni i pronalazili se u priči koju je on pružao. Mjesto različitih, a složnih ljudi koji su uživali u dobroj glazbi rijetko gdje se moglo pronaći u gradu.

“U Vinkovcima trenutno ne postoji ugostiteljski objekt niti prostor koji kontinuirano, kroz cijelu godinu, nudi programski sadržaj vezan uz kulturu i umjetnost. Josipa Rukavina, Stjepan Dujmić i ja došli smo na ideju da bi Walkow mogao ponovno postati kulturni centar u kojem će koncerti, radionice, slušaone, filmovi i dobra zabava biti prisutni svaki tjedan. Ljudima fali kvalitetnog sadržaja, fali im mjesto za ples, fali im mjesto na kojem će oni moći kreirati jedan event sa svojim željama i prijedlozima. Walkow- Centar kulture pokušat će ispraviti i obogatiti kulturnu scenu u gradu. Uskoro se završava faza grubih radova i krećemo s uređenjem interijera. Planove za uređenje čuvamo kao tajnu do zadnjeg trenutka jer planiramo iznenaditi ljude s namještajem i radovima naše dvije umjetnice iz Vinkovaca koje će oslikati sami prostor. Walkow – Centar kulture otvara se početkom rujna, a detalje o programu za Vinkovačke jeseni uskoro ćemo objaviti na našoj Facebook stranici”, objašnjava Zvonimir Šarić, dio kreativnog trojca koji otvara Walkow.