21 C
Vinkovci
Utorak, 30. svibnja 2023.

Whenyoung novo je irsko indie ime koje se predstavilo singlom Heaven On Earth

Više od autora

- vl promo-


Predstavljamo vam irsku indie-trojku whenyoung i njihov novi singl “Heaven On Earth”, ujedno i prvi singl koji objavljuju za Virgin EMI / Universal Music! Singl je hrvatskoj publici dostupan u radijskom eteru te putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih platformi.

Ovu skupinu čine pjevačica i basistica Aoife Power, gitarist Niall Burns te bubnjar Andrew Flood. Svoju priču su započeli kao tinejdžeri u irskom gradu Limerick, kada su se susreli u lokalnom baru i kroz druženje shvatili da dijele iste glazbene ukuse. Ubrzo su počeli zajedno svirati i isprva preselili u Dublin, a zatim i u London, gdje su konačno i službeno postali whenyoung.

Publici su se predstavili sa singlovima “Actor” i “Pretty Pure”, koje su objavili samostalno te raznim nastupima zaplijenili pažnju i publike, kao i diskografa – početkom godine potpisali su za Virgin EMI / Universal Music, pod kojima objavljuju i svoj aktualni singl “Heaven On Earth”! Za pjesmu su predstavili i prateći videospot, koji su režirali samostalno.

Do sada su održali i niz interesantnih nastupa, među kojima se posebno ističe nastup u Dublinu, na slavljeničkom rođendanskom koncertu Shanea McGowana, povodom njegovog 60. rođendana, gdje su nastupili uz Nicka Cavea i Sinead O’Connor. Također, bili su support-act na turnejama izvođača Dream Wife, Declan McKenna i The Vaccines, a trenutno su na turneji sa skupinom Peace.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno