8 C
Vinkovci
Srijeda, 29. ožujka 2023.

Winnetou II (1964.)

Više od autora

- vl promo-

Nakon što mu umre otac, Winnetou (Pierre Brice) postaje poglavica svih Apaša čije se područje prostire između Teksasa i Novog Meksika. Old Shatterhand (Lex Barker) i Winnetou sada su i krvna braća. Jašući kroz apaške predjele, Winnetou spašava lijepu Indijanku Ribannu od napada velikog medvjeda ne znajući da je lijepa squo poglavičina kći iz susjednog plemena. Stigavši u indijansko naselje Ribannino, Winnetou spašava trojicu zarobljenih vojnika no selo ubrzo napadnu bijeli banditi, plaćenici naftaša Forrestera kojem je cilj zavaditi Indijance i bijelce. Između Winnetoua i Ribbane rađa se ljubav no prije toga Winnetou, zajedno sa svojim prijateljem Old Shatterhandom, ima zadatak razotkriti Forresterove zle namjere i razjuriti njegovu bandu…

U drugom nastavku filmskog serijala Winnetou Indijanac koji usprkos svim nepravdama koje je bijela ljudska rasa nanijela njegovom plemenu vjeruje u dobrotu, poštenje i prijateljstvo bijele braće te se nastavlja boriti protiv nepravde i pljačke.

U ulozi Old Shatterhanda, krvnog brata Winnetoua gledamo Lexa Barkera, američkog glumca koji se u svojoj domovini proslavio ulogom Tarzana, dok ulogu jednog od negativaca tumači slavni njemački glumac Klaus Kinski.

Njemačko-hrvatska koprodukcija otvorila je vrata mnogim našim filmskim djelatnicima i glumcima pa tako u ovom nastavku kao i u nekoliko idućih jednu od sporednih uloga igra naš poznati glumac Ilija Ivezić.


Film je režirao Harald Reinl.

Originalni naziv: Winnetou 2, 1964.

CIJELI FILM

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno