1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

Winnetou u dolini smrti (The Valley Of Death,1968.)

Više od autora

- vl promo-

">

Nekoliko filmova iz serijala ekraniziranih priča prema Karlu Mayu režirao je austrijski redatelj Harald Reinl, nominiran za Oscara 1971. godine te redatelj vrlo gledanih filmskih serija ‘Dr. Mabuse’, ‘Jerry Cotton’ i ‘Kommissar X’. Pored glavnih glumaca, Pierre Bricea i Lexa Barkera, komični karakter kojeg tumači Ralf Wolter uveseljava svojim naivnim shvaćanjem situacija.

Razbojnici predvođeni zloglasnim Murdockom u potrazi za zlatom napadnu i ubiju bojnika Kingsleya koji je znao gdje je zlato skriveno. Njegova kći Mabel Kingsley stiže na Zapad u potrazi za ocem te s pismom koje otkriva gdje se nalazi zlato. Old Shatterhand je prati, a pridružuju mu se vojska i Winnetou. Očekujući pomoć od Siouxa, iznenadi ga njihovo neprijateljsko raspoloženje. Potraga ih odvodi u opasne predjele indijanske zemlje, u dolinu zmija i dolinu smrti kroz koje ih vodi apaški poglavica Winnetou…

Film je snimljen na prekrasnim lokacijama kanjona Zrmanje, Roškoga slapa, okolice Dubrovnika te u Bosni, okolica Trebinja i Popovo polje.Film je snimljen u njemačko-talijansko-jugoslavenskoj produkciji.

GERMAN TRAILER: THE VALLEY OF DEATH [1968]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno