Foto: 20th Century Fox / Marvel promo
Serija Marvelovih stripova “Novi mutanti” se prvi puta pojavila 1982. godine. Novi mutanti su bili mladi studenti škole za nadarene profesora Charlesa Xaviera, jako slični originalnim X-men stripovima. Ovo je jedinstvena i originalna priča koja nas uvodi u potpuno novi svijet X-mena, drugačija od bilo koje priče iz Marvelovog svijeta. Ton je iznenađujući, žanr je neočekivan, radnja je misteriozna i uznemirujuća.
Priča o pet mladih ljudi s opasnim sposobnostima koji se drže pod zaštitom na tajnoj lokaciji protiv njihove volje. Svaki od njih nosi teret tajanstvene prošlosti i moći koju ne mogu kontrolirati. Kad shvate da su “pod zaštitom” u još većoj opasnosti, i bivaju progonjeni od nadnaravnog zla, njihovi najveći strahovi će se ostvariti.
Režije “Novih mutanata” (The New Mutants, 2020.) se prihvatio Josh Boone, kojega prvenstveno poznamo kao autora i redatelja romantičnih filmova kakvi su “Izgubljeni u ljubavi” i “Krive su zvijezde”. No, ove ćemo ga godine vidjeti kako se snalazi u comic-žanru kao i u hororu, budući da upravo on stoji iza nove ekranizacije kultne Stephen Kingove serije “Stav” (The Stand), koja se na TV prvi put prikazivala 1994. godine.
Uloge mutanata su ostvarili Anya Taylor-Joy (Magik), Maisise Willims (Wolfsbane) i Charlie Heaton (Cannonball) dok Alice Braga glumi dr. Ceciliu Reyes. Osim spomenutih u filmu ćemo vidjeti još Blu Hunt, Henryja Zagu, Colbi Gannett, Thomasa Keea i mnoge druge.
Zanimljivo je da je glavnu pjesmu filma “Cry Little Sister” napisao i izveo Marilyn Manson.
Budu li uvjeti oko pandemije coronavirusa bila zadovoljavajuća “Nove mutante” bismo u kinima trebali gledati od 28. kolovoza ove godine.