Foto: Vladimir Jevic
Intrigantna i talentirana jazz-pop pjevačica i kantautorica, Lady Jelena (Jelena Petošević), proslavila se već kultnim pjesmama poput “Nikola” i “Slatka mala”, da bi se, nakon dulje pauze i glazbenog sazrijevanja, vratila na scenu s potpuno novim i svježim materijalom, koji će  pod novim umjetničkim imenom Yelena, objaviti za Menart. Yelena je skladateljica i tekstopisac svih pjesma na albumu a produkciju potpisuje producent Voja Aralica.
Yelenin studijski album najavljujemo za jesen, a prvi singl i spot sa njega kojeg vam predstavljamo je pjesma “Mala Danka”, koja na već osebujan i duhovit  Yelenin način govori o prezaštićenoj djevojčici koja se bori s odrastanjem živući pod staklenim zvonom.
Spot “Mala Danka” snimljen u Yeleninom stilu, u saradnji sa Vladimirom Jevicem snimateljem. Zajedno su radili i prethodne spotove kao “Slatka Mala” i “Čarobna bašta”.
Yelena se sasvim slučajno našla u glazbenom svijetu, gdje je odlučila i ostati. Shvatila je da riječima, glasom, i glazbom, može nasmijati, rastužiti, uzbuditi i naljutiti.
Upadljiv kontrast njenim milozvučnim vokalima i minimalističkim jazz-pop ritmovima, predstavljaju tekstovi koji obiluju seksualnim aluzijama i ne rijetko, na eksplicitan način tretiraju ljubav, parodirajući romantiku i žensko-muške odnose.
Yelena je studirala modu, grafički dizajn i animaciju. Svirke sa bendom je najčešće održavala po beogradskim klubovima kao sto su Fest, Soul Society, Ciglana (Ljubitelji Teške Industrije), KC Grad i 2044. Na Exit festivalu je svirala 2018, kao i na festivalima i klubovima u Hrvatskoj, Sloveniji, i Bugarskoj. Prošle godine se pojavila na festivalu SEE Future London, u gradu gdje je provela veliki dio studentskog života.