19 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Za 142 županijske sportske udruge izdvojeno gotovo 60 tisuća eura

Više od autora

- vl promo-

Danas je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana podjela ugovora udrugama iz područja sporta koje su ostvarile pravo na potporu u sklopu Javnog poziva za sufinanciranje/financiranje projekata udruga s područja naše županije.

„Ukupan iznos je gotovo 60 tisuća eura, 142 udruge prošle su na programu, a za sport se ove godine na području naše županije izdvaja gotovo 100% više, zajedno sa sredstvima Ministarstva turizma i sporta”, izjavio je Mario Meštrović, županijski pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju.

Ugovore je zajedno s Meštrovićem podijelio i župan Damir Dekanić koji je rekao kako su ovo sredstva iz proračuna, ali i da se Županija trudi pronaći dodatna sredstva kroz Olimpijski odbor i razne državne saveze.

„Kroz sport na neki način želimo povući i demografske mjere, jako puno toga usmjereno je na rad s mladima i mislim da su rezultati itekako vidljivi”, kazao je župan Dekanić.


Vinkovački plivački klub ponosno postoji već 80 godina, a jedan je od onih koji su danas dobili sredstva.

„Trenutno imamo oko 250 članova, a kroz ovaj projekt dobili smo 500 eura. Aplicirali smo se za potrebe odlaska na Prvenstvo Hrvatske. Istaknuo bih da je naš plivač Marko Polešćuk bio u reprezentaciji, a na četveroboju u Srbiji osvojio je ekipno zlatno odličje”, istaknuo je klupski predsjednik Ivan Kalinić.

Jedan od dobitnika je i Udruga za zdrav život na putu do cilja koja trenutno broji 40-ak aktivnih članova.

„Imali smo nedavno Fitness Open Day, nažalost manjeg odaziva, ali vjerujem da će nagodinu biti bolje i da će ljudi shvatiti potrebu rekreacije i zdravog života. Dobili smo 300 eura, a svaka podrška je dobro i svakako nam znači. Uložili smo puno više sredstava, zadovoljni smo pomoći, a vjerujemo da će sljedeće godine biti i više”, zaključila je predsjednica Ljiljana Ulman.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno