Svima je već poznato da je kraj prosinca predviđen za Rock Marinfest – glazbeni festival koji Vinkovčani, ali i brojni gosti, posjećuju koji već 12 godina. Festival okuplja rock bendove koji iz godine u godine donose nezaboravnu atmosferu.

U izuzetno kratkom periodu izrastao je u prepoznatljiv događaj, a već dugi niz godina nosi ime jednog od najboljih manjih festivala u istočnoj Hrvatskoj. Dobrom glazbom daje osmijeh na lice građanima, ali i štićenicima vinkovačke udruge osoba s invaliditetom “Bubamara”, a iz godine u godine donosi poznata imena domaće, ali i strane glazbene scene. 

12. izdanje festivala održano je 27. prosinca u klubu “Vanilla”. Nastupilo je sedam izvođača i svi su izvrsno prihvaćeni od strane publike, koje je ove godine, bilo puno više nego prošle. Dobre atmosfere nije nedostajalo, a Jale, mladi AnteBiotik, The Karambol, kultna Septica, Zoran Čalić Band, Erotic Biljan & His Heretics te Krešo Bengalka napravili su spektakl kojega se ne bi posramio niti jedan veći festival.

“Kao član organizacijskog odbora izuzetno sam zadovoljan podrškom medija. Festival se ove godine pokazao kao vrlo uspješan, i zarada od 4.077,50 kuna je odlična te smo vrlo zadovoljni. Ono zbog čega smo najsretniji su reakcije publike i bendova, a s ovim festivalom ponovno dižemo ljestvicu za iduću godinu”, rekao je Ivan Grigić, član organizacijskog odbora.

U festival je utrošeno ukupno 27 tisuća 592,50 kune, dok je sav prihod festivala, uključujući prihod od ulaznica koji iznosi 13 tisuća 220 kuna, izvrsnih 31 tisuću 670 kuna. Računica je jednostavna – ukupna zarada iznosi 4.077, 50 kuna, a iznos koji je skupljen, već drugu godinu zaredom, bit će utrošen u opremanje Buba Bara koji bi uskoro trebao početi s radom.

“Ovaj put nismo išli na velika imena, išli smo na vinkovačka imena. Dogodilo se to da smo, unatoč velikom broju zlih jezika, uspjeli popuniti klub, koncert je uspio, a izvođači su bili prezadovoljni. Vladala je jedna sinteza između publike i izvođača. Prvi put smo napravili neku podjelu večeri. Prvi dio je bio rock, a drugi hip-hop. Tako da je svako dobio nešto za sebe. Izuzetno smo ponosni na naše Vinkovčane i jedva čekamo sljedeći Marinfest na kojem već polako počinjemo raditi”, dodaje Goran Čelig, član organizacijskog odbora.

Publika se zabavila i uživala u svakom segmentu večeri te vjerujemo kako već imaju ideja za idući festival. Mnogi su dali crne prognoze i bili uvjereni kako se neće održati, no Grigić poručuje kako će biti i 13. Rock Marinfesta.

“Mogu obećati da će Marinfesta biti i dalje i da ćemo se truditi da pogodimo ukus publike te da ovom gradu pružimo odličnu zabavu. 12. festival je iza nas, a već se sada polako pripremamo za organizaciju ovogodišnjeg izdanja”, napomenuo je Ivan. Cilj je podići koncert na jednu višu razinu i da to bude prepoznato od šireg kruga publike. “Ne težimo nekim ogromnom festivalu, prostoru i dvoranama. Marinfest već 12 godina je simbioza, sinergija publike, starije i mlađe, izvođača i organizatora. Prihodom od Grada, koji iznosi 10 tisuća kuna napravili smo nešto veliko ”, dodaje on.

Organizatori su u principu zadovoljni. Odaziv publike je bio odličan, zabava je bila na nivou ,a dojmovi posjetitelja su više nego pozitivni. Svi prijedlozi za ovogodišnji festival su dobrodošli, a ne sumnjamo kako će i ove godine Vanillom zavladati poznata rock i hip-hop imena koja će privući širu publiku.