26 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Za Dan muzeja upoznavali vrtićarce s muzejskom građom

Više od autora

Gradski muzej Vinkovci i Centar za predškolski odgoj u Vinkovcima prigodnim su programom u središnjem parku obilježili Međunarodni dan muzeja 2000. godine.

Kako stoji u Vinkovačkom listu, prije 24 godine bio je posvećen djeci predškolskog uzrasta pa su tako vinkovački slikar i kustosi Galerijskog odjela na platou ispred Muzeja postavili nekoliko s karskih stalaka s pripadajućim priborom podučavali djecu likovnom izričaju, dok su arheolozi, etnolozi i povjesničari upoznali djecu s muzejskom građom.

Kolege su u Vinkovačkom listu istaknule kako su djeca tijekom obilaska muzeja mogla vidjeti određene reprezentativne predmete iz muzejskog fundusa. „Cilj je ove akcije da djeca neposredno i aktivno sudjeluju u svim programima, u njegovanju i vrednovanju bogate kulturne baštine svog zavičaja”, stoji u članku.


Također, bila je postavljena pozornica na kojoj su djeca, pod vodstvom svojih voditeljica, izvela prigodan glazbeno-scenski program. Kako su istaknule kolege novinari, nastupilo je 12 grupa koje su se publici predstavile sa svojim desetominutnim programom.

Treba spomenuti kako su se za okrjepu pobrinuli volonteri Mladeži Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Vinkovci te su se oni na taj način pridružili ovoj proslavi. Osim toga, pazili su na djecu uz pomoć djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, ispostave Vinkovci.

Povezani članci

Posljednje objavljeno