8 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Za državni LiDraNo predloženo 11 radova

Više od autora

- vl promo-

U Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci danas je održana županijska razina literarno-novinarskog izraza LiDraNo 2024. Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od šest članica s predsjednicom Helenom Vodom, profesoricom hrvatskog jezika u Srednjoj strukovnoj školi, Državnom je povjerenstvu predložilo osam literarnih radova osnovnih škola i tri novinarska.

Državna razina literarno-novinarskog izraza bit će u Vinkovcima, a riječ je o smotri stvaralaštva gdje će povjerenstvo moći izabrati i više radova nešto je predloženo.

„Zanimljivo je istaknuti kako ove godine brojimo porast radijskih emisija pa smo imali ukupno njih deset na županijskoj razini, od čega su bile tri srednjih škola i sedam osnovnih škola, što nam je izrazito drago jer proteklih godina nije toliko bilo zastupljeno radijsko stvaralaštvo”, istaknula je Voda dodavši kako je bio nešto manji broj literarnih, a posebice novinarskih radova na razini srednjih škola.


Pojasnila je kako je jedno od pravila i propozicija literarnog stvaralaštva da pisani radovi moraju biti primjereni temom, godinama i dobi djeteta, a neki radovi posebno su se izdvojili svojom zrelošću, kompozicijom i praćenjem teme.

„Osnovnoškolci slažu rime koje su vrlo dobro ukomponirane, dok je kod srednjoškolaca ipak vidljiviji zreliji pristup”, rekla je profesorica te školarcima poručila da pišu, čitaju i sudjeluju na ovakvim smotrama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno