15 C
Vinkovci
Četvrtak, 22. veljače 2024.

Za dvadesetak dana u Vinkovcima s radom počinje Centar za pružanje usluga u zajednici VSŽ

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Međunarodni je dan osoba s invaliditetom, dan koji podsjeća na jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Osobito u ovim vremenima, senzibilitet prema njima itekako je potreban, a toga su svjesni i u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Naime, kako je danas najavio župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, za dvadesetak dana s radom počinje Centar za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije čija će vrata biti otvorena za sve s područja naše županije.

„Županija u puno segmenata vodi računa o osobama s posebnim potrebama, a jedan od napora koji je pri kraju je i otvaranje županijskog Centra za pružanje usluga koji će početi raditi kroz nekih dvadesetak dana na prostoru bivše Bubamare u Vinkovcima”, rekao je danas u središnjem gradskom parku podržavajući donatorsku akciju „Dar za glas” koju provodi Udruga osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN.

Ovom prilikom pozvao je sve medije, potencijalne korisnike i sve ljude dobre volje da dođu vidjeti što je to napravljeno proteklih nekoliko mjeseci.„Značajno smo podignuli ljestvicu uvjeta po kojima će raditi centar. Smatram da je prostor dobar, prilagođen potrebama osoba s poteškoćama i mislim da će im biti dobro u tom prostoru”, kaže Dekanić i dodaje kako će to biti mjesto za druženje i pružanje pomoći odraslim osobama s tjelesnim, intelektualnim, osjetilnim ili metalnim oštećenjima, ali i mjesto u kojemu će djeci s poteškoćama u razvoju biti dostupne usluge koje su se pokazale kao velika potreba.

Recimo još i kako prema podacima Registra o osobama s invaliditetom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Hrvatskoj živi 624.019 osoba s invaliditetom, od čega je 57% muškaraca i 43% žena, a u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske osobe s invaliditetom čine 16% stanovnika.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno