-2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

Za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Palčić u Tovarniku gotovo 30 tisuća eura

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade donijela je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini. Sredstva su, između ostalih, odobrena i Općini Tovarnik.

Predmetnom Odlukom Općini Tovarnik odobreno je dodjeljivanje financijskih sredstava za energetsku obnovu dječjeg vrtića Palčić Tovarnik u iznosu od 29.040,00 eura. Mališani koji pohađaju vrtić tako će dobiti puno bolje i kvalitetnije uvjete za rad, a energetska obnova donijet će i uštedu energije veću od 50%.Financijska sredstva osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu u ukupnom iznosu od 2.853.835,03 eura.

Svrha Javnog poziva je osiguranje financijske potpore iz državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama s potpomognutih područja i općinama koji ulažu značajna financijska sredstava u predškolsku djelatnost budući da iste imaju veće financijske izdatke u dijelu tekućih troškova održavanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno