2 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Za kraj godine riječki Turisti objavljuju singl Srce kao nebo je

Više od autora

- vl promo-Nakon što su predstavili dobar dio svog nastupnog albuma ‘Human-esque’, riječki Turisti su za kraj godine odabrali potpuno drugačiji zvuk kojim iznova skreću pozornost na sebe.

Radi se o pjesmi ‘Srce kao nebo je’, a posebnost je da se u ulozi glavnog vokala, uz Ivu Močibob, pojavljuje i gitarist Turista, Vava. Nije dakako iznimka u velikoj mjeri u njegovoj karijeri, budući je svojedobno Vava predvodio i grupu Mone, no svakako je kuriozitet, jer je davno sebi i drugima obećao da se više nikada neće hvatati mikrofona. No, kao i u nekom od nastavaka Jamesa Bonda, tako i ovdje važi pravilo – nikad ne reci nikad! ‘Srce kao nebo je’ nastala je pri samom kraju izrade albuma, i to na tipičan kantautorski način, uz akustičnu gitaru, kojoj se naknadno dodao cjelokupni aranžman i instrumentarij.

Pjesma je vrlo osobna posveta svim kćerima članova Turista, zamišljena kao uspavanka za duge vožnje autom, a motivirana periodima izostanaka iz doma i prirodnim strahom od starenja.

Odnedavna pojačani basistom Robertom Jovanovićem, Turisti će se, u punoj postavi, s Bobotom Grujičićem na bubnjevima, Vavom na gitari i Ivom za mikrofonom, konačno predstaviti koncertom u Rijeci, u klubu Beertija, na Trsatu, u petak 3. studenog gdje će premijerno izvesti pjesme s hvaljenog debitantskog albuma, kao i izvođenjem nekih potpuno novih stvari koje pripremaju za sljedeći proizvod!

Album ‘Human_esque’ je u cijelosti producirao Matej Zec, sudjelujući također i u sviranju klavijatura na novom singlu ‘Srce kao nebo je’.

SRCE KAO NEBO JE [AUDIO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno