Jučer je u sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša na Lapovcima odigran humanitarni malonogometni turnir “Svi za Marija”.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Džabe došli 2, koja je u finalu bila bolja od Gimbulje s 3:2. Na ovom turniru, na kojem je nastupilo 16 ekipa, prikupljeno je 5.390 kuna.

“Želimo zahvaliti svim ekipama te sponzorima koji su pomogli ovaj turnir, na taj način još jednom smo pokazali, kao i toliko puta do sada, da smo spremni pomoći našim sugrađanima u nevolji”, ističu iz MNK Vinkovci-Učilište Studium, koji su organizirali ovaj turnir. Organizatori su se potrudili i turnir je uspješno okončan, a svakako da je bilo lijepo vidjeti veliki broj mladih ekipa. Sudionici turnira prikazali su odličnu igra, igrali su mali nogomet, zabavili se, a ujedno i napravili dobro djelo.

Svi oni koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na ovom humanitarnom turniru, Mariju mogu pomoći i uplatom. Broj računa u PBZ banci na koji možete uplatiti pomoć za Maria je: HR5123400093201936525 na ime Mario Ljaljić, A. Starčevića 68, Vinkovci. Inače, kako ističu organizatori turnira, Mario Ljaljić je dragovoljac Domovinskog rata i bivši pripadnik specijalne policije u Vinkovcima koji je stradao na Kunjevcima prilikom obuke. Prije nekoliko godina Mario je operirao tumor na mozgu koji se ovih dana vratio i potrebna je još jedna operacija. Odlasci na pretrage i preglede u Zagreb i Osijek stoje dosta novca, a peteročlana obitelj Maria Ljaljića to teško podnosi. Tu su i skupi lijekovi, kao i hrana koju Mario mora konzumirati da bi makar malo poboljšao svoju zdravstvenu situaciju.