28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Za novi singl s albuma “Smile” odabrana legendarna “Devojko mala”

Više od autora

- vl promo-


Pjesma “Devojko mala” prva je vokalna izvedba Damir Kukuruzović Django Groupa, benda koji je oduvijek “koketirao” s filmskom glazbom, pa je tako i dobar dio repertoara vezan uz glazbu iz filmskih uspješnica poput: “Chocolat”, redatelja Lassea Hallstroma s Johny Deppom i Juliette Binoche, a u kojem se pojavljuje kompozicija “Minor Swing” Djanga Reinhardta i Stephanea Grappellija, potom “Midnight in Paris” Woodie Allena u kojem se pojavljuje pjesma “Je suis seul ce soir” autora Paula Duranda, Jean Casanove i Rose Noël. Tako je i naslovna kompozicija nedavno objavljenog LP-a “Smile”, koju je napisao Charlie Chaplin, glazbena podloga u filmu “Modern Times”.

Violinist Bruno Urlić koji pjeva glavni vokal i gitarist i vođa benda Damir Kukuruzović, čiji se glas pojavljuje u refrenima, s velikim su užitkom izvodili ovu pjesmu na koncertima jer je publika uvijek spremno sudjelovala i svojim zborskim pjevanjem podizala atmosferu na koncertima.

Pjesma koju su osamdesetih godina proslavili kultni “Idoli” ustvari je nastala, također, za potrebe filma “Ljubav i moda” davnih šezdesetih godina 20 stoljeća u izvedbi poznatog glumca Vlastimira Đuze Stojiljkovića.

Singl D(j)evojko mala naglašava potrebu Damir Kukuruzović Django Groupa da se približi i zahvali publici kojoj jazz nije prvi odabir, ali su nakon posjeta njihovim koncerata ostali vjerni sljedbenici njihove glazbe.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno