Jučer je u Opatovcu održana Godišnja izvještajno – izborna skupština Udruge vinogradara i vinara „SRIJEM“. Dosadašnji predsjednik udruge, Stjepan Pančić, podnio je izvješće o radu i financijsko izvješće za 2018. godinu te zahvalio članovima na aktivnosti te potpori Županije vukovarsko-srijemske i Općine Lovas. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena.

Potom je uslijedio izborni dio skupštine. Dosadašnji predsjednik na osobni zahtjev je odstupio s te dužnosti, a na prijedlog Upravnog odbora za novog predsjednika izabran je Dražen Balić. Pančić je zahvalio članovima na suradnji i poželio novom predsjedniku puno uspjeha u radu, a posebno je istaknuo da se broj članova nije smanjivao. Isključeni su oni koji su bili neaktivni i nisu plaćali statutom propisanu članarinu ali zato ima i novih članova. “Zahvaljujući našoj aktivnosti i suradnji s Općinom Lovas, Vukovarsko-srijemskom županijom, znanstvenim ustanovama i resornim ministarstvima, svi naši vinogradari imaju potrebne certifikate za proizvodnju grožđa i vina. Posebno smo ponosni na Županijsku izložbu vina, koja se u Lovasu održava već 11 godina i nadam se da će tako biti u ubuduće”, rekao je Pančić.

Načelnica Općine Lovas, Tanja Cirba, pohvalila je rad udruge i napomenula da će Općina Lovas i dalje podupirati sve aktivnost koje za cilj imaju unapređenje poljoprivredne proizvodnje, napose vinogradarstva i vinarstva. Željko Cirba, savjetnik župana vukovarsko-srijemskog, istaknuo je da ga raduje što je Udruga na okupu i što je aktivna. Preporučio je članovima da koriste EU fondove za svoj poslovni razvoj te da će Županija vukovarsko-srijemska davati potporu udruzi, napose u organizaciji iduće XII. Županijske izložbe vina. Novoizabrani predsjednik Dražen Balić zahvalio je dosadašnjem predsjedniku na trudu i obećao da će nastaviti aktivno raditi na promociji Udruge i dakako uvesti neke novine u radu.