Kako bi se krenulo u što hitniju realizaciju donesenih mjera Vlada RH je nakon jučerašnje sjednice u hitnu proceduru u Hrvatski sabor uputila Zakon o dopunama Zakona o sportu kojim će se regulirati usvojene mjere. 

Za potrebe očuvanja radnih mjesta u sportu Vlada RH je na sjednici u četvrtak prenamjenom sredstava iz Središnjeg državnog ureda za šport namjenski osigurala 40 milijuna kuna pomoći sportskim klubovima koji za vrijeme epidemije koronavirusa ne mogu djelovati.

“Kako bi se dala maksimalna podrška očuvanju radnih mjesta u sektoru športa koji je iznimno značajan za Republiku Hrvatsku, usvojene su mjere financijske pomoći športskim organizacijama. Predviđenim mjerama navedeni dionici će za svoje radnike koji će biti definirani samim pozivom, a koji imaju ugovor o radu, moći zatražiti naknadu za plaće u iznosu do 3.250 kuna za mjesec ožujak te do 4.000 kuna za mjesec travanj i svibanj”. kazao je državni tajnik za šport Tomislav Družak naglašavajući da će ovim mjerama biti obuhvaćeno gotovo tri tisuće korisnika.

Kako bi se krenulo u što hitniju realizaciju donesenih mjera Vlada RH je nakon jučerašnje sjednice u hitnu proceduru u Hrvatski sabor uputila Zakon o dopunama Zakona o sportu kojim će se regulirati usvojene mjere. Nakon usvajanja zakona u Hrvatskom saboru raspisat će se poziv i krenuti s isplatom naknada, a svi korisnici koji će zadovoljavati propisane uvjete svoje prijave će moći ostvariti putem aplikacije Središnjeg državnog ureda za šport.