2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Za šesti singl s Maneštre Gustafi odabrali intimnu Ni vlaka za Divaču

Više od autora

- vl promo-

Gustafi (Ni vlaka za Divaču, 6. singl) [cover]Gustafi predstavljaju pjesmu i videospot “Ni vlaka za Divaču”. Riječ je o posljednjem singlu (nakon ‘Hiti se na mene’, ‘THC balun (Cumbia Istriana)’, ‘Za ljubav se ne moli’, ‘U mojoj glavi’ i ‘San Pierino’) s hvaljene ‘Maneštre’, jedanaestog studijskog albuma legendarnih Istrijana. Autor glazbe, teksta i aranžmana je Edi Maružin, koji je pjesmu i snimio u Maružinima, glazbenu produkciju je napravio Edi Cukerić, a naslovnicu singla Ang Maružin.

Zanimljiv, sjetan, pomalo artistički, jednostavan i efektan videospot je snimljen na željezničkoj stanici pod redateljskom palicom Johna Karduma.

‘Ni vlaka za Divaču’ je najtamnija pjesma albuma, minimalistična kompozicija s tri instrumenta  (gitara, bas i sint), pjeva o sjeti, o prošlosti, ali i o stvarnosti, o ogrezlosti ljudi u alkohol, drogu, očaj i beznađe, gdje ni smrt nije izlaz. Ni više vlaka za Divaču, iako i dalje čekamo na peronu. – kaže Edi Maružin, frontmen Gustafa.


Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u više od 36 godina uspješne karijere su objavili jedanaest studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili – od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do afričke Zelenortske Republike i dalekog Brazila.

GUSTAFI: NI VLAKA ZA DIVAČU [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno