19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Za sport Vukovarsko-srijemske županije 2,7 milijuna kuna

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Župan Damir Dekanić danas je potpisao ugovore vezane za financiranje sporta na području Vukovarsko-srijemske županije.

Ugovori su potpisani s predstavnicima županijskih: Saveza sportova, Nogometnog saveza i Saveza školskih športskih društava. Uvijek smo bili poznati kao županija u kojoj je sport bio na visokoj razini, a izdvajanje za sport, posebno u današnjim prilikama, važno je iz više aspekata, kazao je ovom prilikom župan Damir Dekanić.

Cijelo vrijeme pričamo o demografiji, o mladima, o tome koliko se ulaže. Mislim da je sport jedna od najboljih poluga kojom se mladi ljudi zadržavaju na nekom prostoru, kako rekreativni tako i vrhunski sport. Mi kroz ova tri ugovora izdvajamo nešto više od 2 milijuna i 700 tisuća kuna. Dakle, prilično veliki iznos u proračunu Vukovarsko-srijemske županije, ali uvijek smo bili poznati kao županija u kojoj je sport bio na visokoj razini”, kazao je župan Dekanić.

Od ukupnoga iznosa Savezu sportova namijenjeno je 1.570.000 kuna, Nogometnom savezu 924.000 kuna i Savezu školskih sportskih društava 270.000 kuna. Kako je ovom prilikom istaknuo Miroslav Vitković, tajnik županijskog Saveza sportova, ovaj savez ima 18 članova, među kojima je 12 saveza sportova te 6 klubova, koji nemaju savez zbog nedovoljnog broja klubova u svojim sportovima.

Skupština Saveza sportova već je donijela odluku o raspodjeli sredstava za ovu godinu i akontacije su već krenule. Ova sredstva jako puno znače svim našim članovima da mogu raditi i da mogu preživjeti u ovim dosta teškim vremenima”; istaknuo je Vitković.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, moglo se danas između ostaloga, trenutačno je oko 12 tisuća registriranih sportaša uz velik broj onih koji nisu aktivni u klubovima, ali se sportom bave rekreativno. Kada je riječ o aktivnim sportašima, od njih 12 tisuća otprilike polovica je u najmasovnijem sportu i okupljeni su u Nogometnom savezu dok je drugi po brojnosti Šahovski savez.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno