19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Za studente prve godine Veleučilišta Baltazar Grad Vinkovci osigurao šest tisuća eura

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Veleučilište Baltazar iz Zaprešića, jedini akreditirani online studij u Hrvatskoj, od danas je dostupniji i vinkovačkim studentima. Potpisivanjem sporazuma o strateškom partnerstvu, Grad Vinkovci obvezao se sufinancirati prvu godinu studija za desetak studenata i to u ukupnom iznosu od šest tisuća eura.

Važno je, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Josip Romić prilikom današnjeg potpisivanja sporazuma, ulagati u znanje i cjeloživotno učenje koje je pokretač gospodarskog rasta i razvoja.

„Za održiv razvoj Grada nužno je zadržati ljude i oblikovati prihvatljive uvjete za rast mladih obitelji, stoga je upravo online oblik studiranja dobrodošao kao prilika za „studiranje od kuće“. Na taj način mladi (i svi ostali studenti) ostaju na ovim prostorima, a istovremeno se školuju i stječu kompetencije za svoj profesionalni razvoj te doprinose ekonomskom razvoju lokalne zajednice”, istaknuo je Romić.

Potpisanim Sporazumom s Veleučilištem i otvaranjem upisnog centra, Grad Vinkovci će svim upisnicima sa prebivalištem u gradu sufinancirati dio školarine za koje su predviđena proračunska sredstva u iznosu od šest tisuća eura, a sufinancirani iznos će se rasporediti sukladno broju upisanih studenata/ica.


Inače, Veleučilište Baltazar Zaprešić je visokoškolska ustanova koju je u 21 godina postojanja izabralo preko 8 tisuća studenata. Godišnje upisuju oko 500 studenata na nacionalnoj razini.

Veleučilište djeluje na 5 lokacija u Hrvatskoj, u Zaprešiću, Zagrebu, Biogradu na moru, Osijeku, Županji te odsad i u Vinkovcima, izvodi 2 stručna prijediplomska studija (Poslovanje i upravljanje, smjerovi: Poslovna ekonomija i financije, Menadžment u kulturi i kulturnom turizmu i Menadžment uredskog poslovanja te smjer IT- Informacijske tehnologije) i 3 stručna diplomska studija (Menadžment javnog sektora, Projektni menadžment, Komunikacijski menadžment).

Od kolovoza 2021. otvoren je upisni centar u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a na današnji dan upisano je ukupno 57 studenata.

„Veleučilište izvodi sve studijske programe u online obliku (redovne i izvanredne), čime je studentima omogućeno praćenje nastave na daljinu, polaganje ispita i pristup studiranju bez obzira na lokaciju studenata. Online oblik nastave se odvija u virtualnom okruženju što uključuje moderan i kvalitetan način obrazovanja uz pomoć informacijsko – komunikacijske tehnologije. Studenti koji slušaju online nastavu, u realnom vremenu bez obzira na svoju lokaciju u tom trenutku, sudjeluju na predavanjima putem virtualne učionice, izvršavaju obveze i zadatke kao i studenti u dvorani, te su interaktivno uključeni u nastavu. Upravo se takav oblik studiranja danas pokazao vrlo atraktivnim i inovativnim”, kazao je izvanredni profesor Ivan Ružić, dekan Veleučilišta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno