23 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Za suha grla ove godine brine šest pivara

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Iako je epidemija koronavirusa rekla stop zabavi i programu u kakvom smo uživali prethodne dvije godine, Vinkovčani će ipak i ove godine osladiti svoja nepca okusom domaćeg piva. Treći po redu Craft festival „Beeram domaće“ je stigao, na novoj lokaciji i u smanjenom obliku, no uz kvalitetna i ukusna piva nastalim u domaćoj radinosti.

Ovogodišnji festival odvija se u posebnim okolnostima, no to ne znači kako ljubiteljima piva, ali i onima koji će to postati, neće nedostajati dobre zabave. Iz centra grada preselio se u dvorište Folklornog ansambla Lisinski, budući da su organizatori bili primorani izabrati ograđeni prostor jer je broj posjetitelja ograničen. Iz istih razloga ove godine nema bendova, no zabavljat će nas dva vrhunska DJ-a, DJ Sheepatz i DJ Vule. Festival će umjesto dva, trajati jedan dan i to danas, 11. rujna, s početkom u 17 sati.

Za naša grla ponovno su zaduženi vrijedni pivari iz cijele Hrvatske. Iako smo do sada ugostili preko 10 pivara i više od 30 različitih vrsta domaćeg piva, ove će godine svoj proizvode ponuditi njih šest. Iz Osijeka nam stiže pivovara Beckers, pivo iz Zagreba donijet će pivovare Zmajska, Primarius, Varionica i Nova runda, a naravno tu je i neizostavno vinkovačko pivo Valens. Kako su poručili organizatori, koje točno stilove će istakati morate doći i provjeriti. Iz Hobos smoke & grill iz Osijeka pobrinut će se da nitko ne ostane gladan, a u 18 sati čeka nas predavanje o povijesti pivarstva na ovim prostorima koje će održati ravnatelj Gradskog muzeja Hrvoje Vulić i arheolog Muzeja Slavonije iz Osijeka Domagoj Dujmić. Festival je organiziran u skladu s epidemiološkim mjerama – broj posjetitelja je ograničen, mjerit će se temperatura i zapisivati osobni podaci, a bit će postavljeni i punktovi za dezinfekciju.

Craft festival “Beeram domaće” nastao je 2018. godine i pokrenut je na inicijativu Ivana Vorgića koji je krenuo u proizvodnju Valensa, već dobro poznatog piva u Vinkovcima. Iza njega su stali brojni pivari iz Hrvatske i okupili se u ovom omiljenom vinkovačkom festivalu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno