14 C
Vinkovci
Utorak, 26. rujna 2023.

Za SUN U tek ćete čuti iako je ona na sceni već 15 godina!

Više od autora

- vl promo-

Za SUN U možda još niste čuli, ali Sanja Šiljković, kantautorica koja stoji iza novog projekta koji će pomaknuti domaće glazbene granice, itekako ima glazbenog iskustva iza sebe. SUN U samo je vrh sante Sanjine glazbene karijere. Bivša članica bandova Lollobrigida, Shoxx i Headswitch s 20 je godina dobila nagradu Status glazbene unije za najperspektivnijeg mladog glazbenika.

‘Nakon tri godine mukotrpnog rada na prvom samostalnom albumu, materijal je završen i jako sam sretna što je prvi singl napokon ugledao svjetlost dana’, kaže Sanja koja je, osim što je aranžirala i snimila kompletnu glazbu na svim instrumentima, ujedno napisala i tekstove za cijeli album.

Prvi singl ‘Day After Day’ u kratkom je roku isplivao iz guste mase kvalitetnih domaćih autora i kantautora, a zapažen je i videospot s potpisom Filipa Filkovića Philtza – ‘Velika mi je motivacija raditi za dobru glazbu i dobre ljude. Sanja je došla sa super energijom i ideje su se samo nizale. Ovo je bila naša prva suradnja, no već imamo dogovorene nove spotove. Oprostila nam je dva dana smrzavanja onaj tren kad je vidjela prve kadrove’, kaže Philatz.

Ono što ovaj singl čini zanimljivim ujedno je i činjenica da ga je masterirao Sam John, zaslužan za mastering brojnih hitova Chemical Brothersa, Justicea, Jamesa Blakea, Little Dragona, Tige, De La Soula i brojnih drugih.

Hladnim tonovima spota pridonosi i pomalo futuristički styling koji potpisuje dvojac Coded Edge, dok iza produkcije stoji Damjan Blažun (Mimika orkestar, Blackprint).

‘Coded Edge obožavam nositi i privatno, a s Damjanom inače surađujem na jednom drugom glazbenom projektu. Jednostavno smo kliknuli i shvatila sam da je on ‘my guy’ za prepustiti mu s povjerenjem miksanje kompletnog albuma, rekla je Sanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno