16 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Za tjedan dana na Teninom salašu započinje 6. Hang Loose Rockabilly Festival

Više od autora

- vl promo-


Kako već vjerujem da znate, pred nama je 6. izdanje Hang Loose Rockabilly Festivala koje će se ove godine održati 24. i 25 lipnja 2022. godine na Teninom salašu u Vinkovcima (Kralja Timislava 76b). Organizator festivala je i ove godine udruga retroPERSPKTIVA i Hang Loose Rockabilly Bar. Program festivala je raznovrstan, ove godine temeljen na svirkama čak pet bandova od čega su tri gosti iz Mađarske, po jedan iz Slovenije i Hrvatske kao i nastup slovenskog DJ Wanderera. Za ljubitelje vintage i fotografije uopće, sve su preporuke usmjerene ka ovogodišnjem natječaju “Miss Pin-Up Photo”. Tijekom oba dana uživajte u Sajmu retro obrta, vintage dvorišnim rasprodajama, plesnim i dječjim radionicama, frizurama, tetovažama, starim automobilima, kampu…

Osim toga, ukoliko ste ponosni vlasnik automobila proizvedenog prije 1970. godine imat ćete osiguran parking za svog vremešnog ljubimca kao i besplatan ulaz na festival. Besplatan će biti i kamp kao i ulaz za svu djecu mlađu od 13 godina. Naravno, i kućni ljubimci su dobrodošli…

Cijena dvodnevne ulaznice u pretprodaji iznosi 50,00 kn dok će na dane festivala na ulazu moći kupiti po cijeni od 30,00 kn po danu.

MISS PIN-UP PHOTO

Na ovogodišnjem šestom po redu Hang Loose Rockabilly Festivalu ponovo će biti organiziran javni Pin-up foto natječaj, na kojeg se mogu prijaviti sve punoljetne osobe, građani EU, u svojstvu fotografa kao i modela.

Na natječaj će se primati samo unaprijed formirane ekipe u sastavu fotograf/fotografkinja + ženski model, no moguće su i zasebne prijave nakon kojih će organizacijski tim HLRF-a posredovati u spajanju ekipa putem osnivanja grupe na nekom od elektronskih komunikacijskih kanala. U praksi će to funkcionirati otprilike ovako: ako ste model ili fotograf zainteresiran za natječaj, a niste se već prijavili kao član neke ekipe, bit ćete ubaćeni u komunikacijsku grupu gdje imate mogućnost pronalaska fotografa ili modela. HLRF NE UPARUJE EKIPE, te nisu odgovorni u slučaju nedolaska potencijalno dogovorenog “partnera”.

Predviđene scenografije su oldtimer automobili, motocikli i bicikli, retro namještaj i piknik, a od modela se zahtijeva pridržavanje pin-up retro vizualnog stila odijevanja, šminke i frizure.

Fotografije ulaze u konkurenciju za “Miss Pin-Up Photo” a proglašenje pobjednika će se održati na kraju 6. Hang Loose Rockabilly Festivala.

Pobjednike će izabrati žiri sastavljen od minimalno dva člana udruge RetroPERSPEKTIVA (organizatora HLRF-a) i jednog službenog fotografa HLRF-a. Kompletni albumi svih fotografa bit će objavljeni u tjednu nakon festivala. Pobjednici natječaja ostvarit će nagradu od 500,00 kn za model te jednako toliko za rad fotografa.

Točne termine vezane za “Miss Pin-Up Photo” natječaj potražite na službenim stranicama 6. Hang Loose Rockabilly Festivala.

Prijave za sudjelovanje na “Miss Pin-Up Photo” još su uvijek u tijeku (subota 18. lipnja do 16:00 sati) pa ih šaljite na email pin-up@hl-rockabillyfestival.com, sa sljedećim podatcima: fotograf (punoljetna osoba m/ž): ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, email. 

LINEUP

Što se pak tiče koncertnog lineupa, u dva dana 6. Hang Loose Rockabilly Festivala nastupit pet bendova: tri iz Mađarske, po jedan iz Slovenije i Hrvatske, uz nastup slovenskog DJ Wanderera.

Petak, 24. lipnja 2022. godine

JOE & HIS RHYTHM BOYS + MISS STACEY BURLESQUE SHOW (Slovenija)

Mariborska rockabilly grupa Joe & The Rhythm Boys upotpunjeni pjevačicom Miss Stacey je vokalno instrumentalni sastav, nastao 2006. godine. U svom repertoaru ima desetak svojih pjesama i veliki broj rockabilly pjesama iz 50-ih, a u svim se detaljima pokušavaju što više približiti vintage zvuku i izgledu toga vremena. Bend čine: Josip Segedi (akustična gitara, vokal), Miran  Perko (električna gitara), Sara Jagodič (električni klavir, vokal), Primož Brumen (kontrabas) i Aleš Pogorevčnik (bubnjevi). 

THE BLACK FROGS (Mađarska)

The Black Frogs su zajedno od 2012. godine, trenutno u 4-članoj postavi i izvode velik repertoar Rockabilly i Rock and Roll-a iz šireg razdoblja. Kontrabas, bubanj, gitara i ludi klavir…to je ključ njihove glazbe.

Objavili su svoj prvi album: “Modern Rockabilly EP” 2017., te su iste godine osvojili specijalnu nagradu u Rockabilly Rumbleu Pullman Cityja, a nakon toga su svirali na festivalima i klubovima diljem Europe.

Band The Black Frogs su kao obiteljski bend 2012. godine osnovali 15-godišnji pjevač/gitarista Ricky, njegov otac Lufi (bivši član Prison Banda) i kum Coco. Nakon toga bend je doživio neke promjene, trenutno nastupaju u novoj postavi s klavirom.

Večer svirki će upotpuniti novi nastup DJ Wanderera, slovenskog DJ-a, koji je publici Hang Loose Rockabilly Festivala ostao u jako dobrom sjećanju, već je zabavljajući, ako se ne varam 2018. godine.

Subota, 25. lipnja 2022. godine

MARCELLO & THE FLAMING BOPPERS (Mađarska)

Rockabilly bend Marcello and The Flaming Boppers osnovan je u Budimpešti u Mađarskoj. Ovaj cool trio svira one najrasplesanije i najpopularnije pjesme koje svi vole. Grupu je stvorio pjevač i gitarist Marcello (Marton Plesoczki). Glavni cilj benda je učiniti rockabilly što popularnijim među ljudima. Ostali članovi su Lizard Firehand na kontrabasu i Marton Szilagy na bubnjevima. Dođite i pogledajte ih, nećete požaliti. Svima je potreban Rock’n’Roll!

THE JUMPIN’ JIGAWATTS (Hrvatska)

The Jumpin’ Jigawatts je zagrebački cover band osnovan 2014. godine. Ovaj sastav čini pet mladih glazbenika koji su zajedničko uporište pronašli u strasti koju dijele prema glazbi pedesetih i šezdesetih godina prošloga stoljeća, što podrazumijeva klasični rock and roll, rockabilly, doo wop, blues, jump blues, soul i rhythm and blues. Misija im je oživjeti, proširiti i očuvati strast prema vintage glazbi među svim uzrastima i profilima ljudi, a jamče da će rasplesati i najdrvenije među vama.

Postava Jigawatts-a je od prvog dana nepromijenjena, a čine ju bubnjar Matijaz Horvat, klavijaturist Vjekoslav Žuna, saksofonist Viktor Mihoković, gitarist Nikola Borovnik te pjevač-basist Matija Benci. U tome sastavu bend je dosad održao nastupe i u brojnim klubovima, kao i na raznim festivalima i otvorenim događanjima u Zagrebu i izvan njega.

KING CAT RHYTHM (Mađarska)

Ovaj je bend formiran u travnju 2018. godine, a formirali su ga frontmen Balázs Bognár i bubnjarica Bori Kuchár, dvojac koji je svirao u mnogim rock & roll i rockabilly bendovima dok nisu shvatili da žele osnovati svoj zajednički bend i svirati u vlastitom stilu. Čuti i vidjeti King Cat Rhythm na pozornici jedinstven je doživljaj s osjećajem i energijom kako starog, tako i neo-rockabilly stila. Također pišu i izvode vlastite pjesme na temelju istinitih priča i osjećaja. Ponekad divlji i ludi, ponekad romantični, kada počnu svirati pozornica skače u zrak. Na ovogodišnjem 6. Hang Loose Rockabilly festivalu nastupit će u sastavu: Bognár Balázs (vokal, gitara, klavir), Bori Kuchár (bubnjevi) i Halmai Hunor (kontrabas).

Sačuvajte slobodne dane za 6. Hang Loose Rockabilly Festival: 24. i 25. lipnja 2022. godine na Teninom salašu, Kralja Tomislava 76b, Vinkovci. Vidimo se!!!

Festival se organizira uz potporu Grada Vinkovaca, Turističke zajednice Grada Vinkovaca i Vukovarsko srijemske županije te uz pomoć sponzora navedenih na službenom plakatu festivala.

6. HANG LOOSE ROCKABILLY FESTIVAL WEB

6. HANG LOOSE ROCKABILLY FESTIVAL FACEBOOK

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno