Za usvajanje novih znanja i vještina

0
329
Foto: Hrvatski Radio Vukovar

Vukovarsko-srijemska županija već 14. godinu zaredom provodi Program usavršavanja managera – PUMA u suradnji sa  Hrvatskom udrugom poslodavaca, a Ugovore za 2020. godinu potpisali su danas župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i Ivan Sarić, pravni savjetnik u Regionalnom uredu Osijek Hrvatske udruge poslodavaca.

Cilj programa PUMA provođenje je edukativnih seminara u okviru Programa za poduzetnike s područja županije i mlade nadarene studente završnih godina studija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru, a koji će biti realizirani u 2020.godini.

„Ovaj program nije namijenjen samo za managere, nego za sve kadrove u gospodarstvu. Usavršavanje je moguće u više resora od  financija, poreza, zakonodavstva, radnoga prava, marketinga, informatike i svih tema koje traže naši članovi. Zato je i odaziv velik“, rekao je Sarić te dodao kako polaznici seminara ne moraju ići izvan Vukovara nego se usavršiti mogu i ovdje. Rekao je i kako je u proteklih 13 godina kroz ovaj program prošlo više od 2 tisuće ljudi, a samo prošle godine 210 osoba.

Župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo višegodišnjom suradnjom te dodao kako  mladi trebaju učiti i usavršavati se u svemu što će doprinijeti kvalitetnijem vođenju posla. Naglasio je da je potrebno usvajati nova znanja i iskustva te da će kao župan uvijek podržavati ovakve programe.

Vukovarsko-srijemska županija ovaj program sufinancira s 25.000 kuna, a za sve je polaznike besplatan.