9 C
Vinkovci
Četvrtak, 6. listopada 2022.

ZABA CUP 2018.

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U povodu međunarodnog teniskog turnira ZABA CUP 2018., u prostorijama Teniskog kluba Vinkovci održana je konferencija za medije. Radi se o 11. po redu međunarodnom turniru za djevojčice i dječake do 14 godina koji će biti održan od 7. do 15. travnja ove godine. Turnir je 3. ranga i prijavilo se oko 200 djevojčica i dječaka. Na konferenciji su sudjelovali Goran Puškarić, tajnik TK Vinkovci, Mario Brkić, predsjednik TK Vinkovci i Vlado Vergaš, direktor turnira.

Mario Brkić napomenuo je i kako je turnir iz kalendara Tennis Europe, odnosno kalendara Međunarodne teniske federacije ITF. ”TK Vinkovci postao je prepoznatljivo odredište na teniskoj karti Hrvatske i Europe. Na ovom kupu očekujemo sudjelovanje oko 200 igrača i igračica iz 21 države Europe, a čak imamo i prijavu iz SAD-a. Ova brojka prijavljenih je na razini prethodnih godina i time svakako možemo biti sretni. Naš klub raspolaže s jednom od najboljih infrastruktura za igranje tenisa, imamo 9 vanjskih otvorenih igrališta i 4 dvoranska terenska pa će u slučaju loših vremenskih prilika moguće biti odigrati turnir”, rekao je Brkić.

Direktor turnira Vlado Vergaš istaknuo je da je ovo jedan od najznačajnijih turnira u Slavoniji i Baranji te pobliže objasnio princip natjecanja. ”Princip igre je na ispadanje, svi koji izgube mogu igrati igru parova ili idu kući. Kod djevojčica, prva nositeljica je Olga Molchanova iz Ukrajine, 32. na međunarodnoj rang listi. Kod dječaka je to Matej Dodig, iz Osijeka, 35. na međunarodnoj rang listi. Od naših, u glavnom ždrijebu sudjeluje Marijana Majetić kao druga nositeljica turnira, Leticija Taroko kao 7. nositeljica i još 16 djevojčica iz Hrvatske igraju u glavnom turniru. Kod dječaka imamo prvog i drugog nositelja iz Hrvatske i još 11 dječaka iz Hrvatske. Igrat će i nekoliko članova TK Vinkovci ali će oni igrati u kvalifikacijama”, izjavio je Vergaš.

Ulaz na turnir je besplatan!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno