U prostorijama Teniskog kluba Vinkovci održana je konferencija za medije u povodu međunarodnog teniskog turnira do 14 godina ZABA CUP 2019. koji će se 12-tu godinu za redom održati uz potporu Grada Vinkovaca i Zagrebačke banke od 6. do 14. travnja.

“Na turnir se prijavilo 208 igrača i igračica iz dvadesetak zemalja Europe. U konkurenciji dječaka od prva četiri nositelja tri su iz Hrvatske i to prvi nositelj Antonio Voljevac te treći i četvrti Fran Rakonić i Matej Dodig. Drugi nositelj kod dječaka je Leo Cohen Bacrie iz Francuske. Kod djevojčica od hrvatskih igračica treća nositeljica je Nora Knežević. Prva nositeljica je Sarah Iliev iz Francuske, a druga Jovana Gruić iz Srbije. I Teniski klub Vinkovci će na ovom turniru imati svoje predstavnike. U glavnom turniru kod djevojčica nastupiti će Petra Olij, a kod dječaka Ilija Kopić, dok će u kvalifikacijama igrati Karlo Brkić.”, rekao je direktor turnira Vlado Vergaš, dodavši da se o ve godine očekuje jedan od najjačih turnira.

Prvi susreti kvalifikacija igraju se u subotu, 6. travnja u 9 sati. Glavni turnir počinje u ponedjeljak, 8. travnja u 9 sati, dok će se svečano otvorenje turnira održati u utorak, 9. travnja, s početkom u 20 sati.

Vergaš je istaknuo kako Teniski klub Vinkovci ima jednu od najboljih infrastruktura za igranje i treniranje tenisa, a u slučaju lošeg vremena raspolaže i s dvoranom sa četiri teniska terena. Tereni se nalaze u centru grada u sklopu sportskog centra gdje se nalaze bazen, teretana, fitnes centar i atletska staza. “Sve to prepoznali su i vodeći ljudi Hrvatskog teniskog saveza te će su uoči početka turnira u suradnji s Teniskim savezom Francuske održati trodnevni kamp na kojem će sudjelovati po deset hrvatskih i francuskih igrača.

Također će tijekom turnira biti i izložen pokal za osvojeno prvo mjesto u Davisovom kupu 2018. godine popularna “salatara” koji će posjetitelji moći vidjeti “u živo.”, zaključio je Vergaš.

U ime glavnog pokrovitelja turnira Zagrebačke banke konferenciji za medije nazočio je i Anto Kurtušić, direktor Zagrebačke banke podružnice Vinkovci.”Zagrebačka banka je društveno odgovorna institucija koja prepoznaje ovaj vid brige za djecu te unatoč ovim teškim vremenima uvijek nađemo mogućnosti i snage da popratimo sport i micanje djece s putova koji su nam strani. Zagrebačka banka podupire projekte u vezi s djecom i mladima s ciljem pomaganja i razvijanja zajednice u kojoj djelujemo te sam uvjeren da ćemo i dalje pričati ovu priču zajedno s gradom Vinkovci i teniskim klubom”, rekao je Kurtušić.