U petak 15. veljače zabavom Planinarski ruksak koja se održavala na Pikovom stanu u organizaciji relativno mladog, a vrlo aktivnog društva je započeo još jedan zanimljiv i poučan vikend za planinare i simpatizere HPD Cibalie Vinkovci.
Na prijedlog rukovodstva društva uz podršku članova vrlo brzo se dogovorila zabava, mali povod je bilo i Valentinovo, uz tamburaše, pjesmu, ples dočekalo se jutro.

Dojmovi se još nisu ni slegli, a već je došla nedjelja kada je bio organiziran odlazak u Srebrenik, Majevicu. Uz dvadesetak planinara HPD Cibalie pridružili su se i planinari iz novoosnovanog planinarskog društva HPD Liska Ilok i nazočili 11. susretu planinara “Povelji u pohodu” koji je organizirao PD Srebrenik. Pohod koji je počeo laganom šetnjom iz centra Srebrenika, kroz par zaselaka, Kuzumovići i Ćojluk, gdje su došli do Starog grada Srebrenika, a tamo su od strane domaćina bili počašćeni poznatim bosanski pitama i burekom, kolačima i čajem. Nastavili u put kroz Gornji Srebrenik do planinarskog doma Lipici. Lagani uspon u trajanju od 9 kilometara i ukupnim usponom doveo ih je do doma na nadmorskoj visini od 730 metara.

Lijepo vrijeme dovelo je na ovaj događaj 1400 planinara iz više od 60 društava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine Slovenije i Srbije. Uz planinarenje naučili su nešto i o povijesti. Povodom 686 rođendana grada Srebrenika u povelji, u kojoj se prvi put spominje ime grada Srebrenika, ban Stjepan II Kotromanić prodao je Dubrovačkoj Republici područje Stona i Pelješac. Tamo je također rođen ban Tvrtko Kotromanić, koji je u 1377.godine u Visokom proglašen prvim Bosanskim kraljem.

Uživali su u tradicionalnom planinarskom grahu, uz pjesmu i ples, druženje s planinarima iz drugih društava koje je potrajalo do kasnih večernjih sati, sve popraćeno predivnim pogledom koji se pruža s doma na obronke Majevice.

Ako nekog zanima rad i izleti koji su svaki vikend planinara HPD Cibalia Vinkovci mogu im se obratiti na mail hpdcibalia@gmail.com, ili naći ih na Facebook stranici Hrvatsko planinarsko društvo Cibalia ili doći na njihove sastanke koji se održavaju svake srijede u mjesnom odboru Stjepan Radić od 19.00 h.