U popratnim priredbama 53. Vinkovačkih jeseni i ove godine našao se list Zagonetačkog društva Vinkovci. 59. broj Pitalice osvanuo je u prigodnom svečarskom ruhu, sa šumom i Šokcima, baš kao da je potekao iz djela Mare Švel Gamiršek po kojima je rađen scenarij svečanosti otvorenja ovogodišnjih Jeseni.

No, ako zavirite među stranice ovog zagonetačko-humorističnog lista pronaći ćete još puno toga. Uobičajeno, tu su podsjećanja na neke od ovogodišnjih obljetnica vinkovačkih udruga i pojedinaca: 15. obljetnicu „Vinkovačkih šokačkih rodova“, 55 godina „Košarkaškog kluba“ Vinkovci, nekoliko željezničkih obljetnica, godišnjice slikara Joze Matakovića i Branka Skendera, cara Valensa, etnologa Josipa Lovretića i Marka Kadića, autora hrvatske himne Josipa Runjanina, kao i kulturnih djelatnika Josipa Fulanovića i Zlatana Sremca. Rješavajući brojne premetaljke, rebusi i različite križaljkaške oblike, zabavite se i podsjetite na našu bogatu prošlost, „zasladite“ se palačinkama i kulenom, „osluhnite“ tamburašku pjesmu Miroslava Škore i moderne zvuke vinkovačke glazbene scene, „“zaigrajte“ u slavonskom kolu i uživajte u ljepoti slavonskog tradicijskog ruha.

Pitalica je besplatna, potražite je na štandovima „Vinkovačkih jeseni“. Vjerujemo da će naklada od 500 primjeraka biti dovoljna za sve zaljubljenike u Vinkovce i enigmatiku.