9 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Zagorski rock bend La Gef predstavio svoj album u vinskom podrumu starog dvorca

Više od autora

- vl promo-Pred više od stotinjak gostiju, uzvanika i predstavnika medija kajkavski rock bend La Gef sredinom svibnja je predstavio svoj prvi CD, album ‘Naša hiža je punknula’. Na albumu u izdanju diskografske kuće Aquarius Records nalazi se jedanaest autorskih pjesama, od kojih je njih devet već dobro poznato publici, obzirom da je riječ o pjesmama koje su kroz protekle dvije godine u digitalnom izdanju izdavane kao singlice te osvajale prva mjesta na lokalnim i nacionalnim top listama, ali i top listama radio postaja iz Istre, Dalmacije, Međimurja i Slavonije.

Od jedanaest pjesama s La Gef-ovog albuma prvijenca, do sad su kao singlice objavljene pjesme ‘Omm’, ‘Maler sam’, ‘Ja hoću više’, ‘Jana i Bran’, ‘Budi kuš’, ‘Katica’, ‘Naša hiža’, ‘Dojdi, dojdi’ i ‘Bolji Božić’. Na albumu su sad izdane i dvije do sad neobjavljene pjesme, koje će se tek u narednim tjednima zavrtjeti po radijskim eterima, a to su ‘Travolta’ i ‘Sunce moje’. U sklopu CD-a nalazi se i naslovna knjižica u kojoj su objavljeni i tekstovi pjesama, kao i mali kajkavsko-štokavski rječnik u kojem se nalaze samo riječi iz pjesama s albuma.

‘Tek sada kad je objavljen album, publika može vidjeti i doživjeti što to mi, zapravo, radimo, odnosno, sviramo. U glazbenom smislu, naše pjesme su kombinacija rocka, hard rocka, punka, ska, a u nekima ima i elemenata ‘zagorskog folka’. Svaka ima drugačiji stil i aranžman pa kad ih slušate pojedinačno, nemate kompletni dojam o nama, ali kad slušate čitav album, onda se, vjerujem, vidi taj naš prepoznatljiv parodijski i zafrkantski stil, koji se kroz sve njih proteže. Naravno, vjerujem da tome zasigurno puno doprinose i truba i harmonika, koje smo dodali klasičnom gitarskom bendu. I svakoj pjesmi pristupamo pojedinačno i radimo je u stilu koji nam tad padne na pamet, odnosno, koji nam se čini prigodan za konkretnu pjesmu. U konačnici, ima puno ljudi koji se bave glazbenom kritikom pa nek oni odluče koji je to naš stil, ako je to uopće nekome i bitno. Mi se vu to preveć ne razmemo, ali nam je zabavno. Nadamo se da je i publici, koje je na našim koncertima svaki put sve više.’- kaže frontman Ivan Kovačić, uz kojeg ovu veselu zagorsku rockersku šestorku čine i gitarist Mario Piljek, trubač Miroslav Ciglenečki, basist Alan Ivčec, bubnjar Matej Petanjek te harmonikaš Marko Škvorc.

 

Sama promocija albuma održana je prošle subote u atraktivnom ambijentu desetljećima neotvaranog vinskog podruma Dvorca Sveti Križ Začretje, a La Gef-ovcima su svojim dolaskom podršku dali i njihovi prijatelji, popularni glazbenici iz  Piksiebnera, Hladnog piva i Zadruge. Fantastični i zabavni Piksiebneri su održali i kratki uvodni koncert, a na bini im se pridružio i ‘hladnopivaš’ Mile Kekin te s njima otpjevao zajednički hit ‘Bolje grob, nego job’. Nakon nastupa Blues plug tria, nastupili su, naravno, i La Gef-ovci, kojima se na bini povremeno pridružilo i nekoliko drugih zagorskih glazbenika, koji su u pojedinim pjesmama sudjelovali u stvaranju ovog albuma, kao što su Branka Herceg, Robert Mihovilić, Antun Profeta, Nikola Tkalčević i Nikola Herceg.

Svoje goste i uzvanike na promociji La Gef-ovci su počastili besplatnim ‘vojničkim grahom’ i raznim pićima te su zahvalili svima koji su im pomagali od osnutka benda do danas, a posebno onima koji su im pomogli da ovaj CD ugleda svjetlo dana te da se organizira njegova promocija. Prije svega, Anđelku Preradoviću iz Aquarius Recordsa, vlasnici Dvorca Sveti Križ Začretje, umirovljenoj prof.dr. Mirni Floegel Mršić, Pekarnici ‘Mufo’, svetokriškim vinarima Nikoli Grozaju i Željku Petrovečkom, kao i Općini Sveti Križ Začretje te Krapinsko-zagorskoj županiji, koji su ove kajkavske rockere prepoznali kao dobre promotore kajkavskog jezika i Hrvatskog zagorja, kako diljem Hrvatske, tako i susjednim zemljama.

Popis pjesama: Travolta / Ja hoću više (ft. Turki) / Jana i Bran / Omm / Maler sam / Dojdi, dojdi / Katica / Sunce moje / Naša hiža / Budi kuš / Bolji Božić [Bonus Track]

LA GEF: NAŠA HIŽA [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno