34 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Zagrebačka all-girl grupa Žen će treći album objaviti za Moonlee Records

Više od autora

- vl promo-

Žen (treći album za Moonlee) [St]

Ovom vam prilikom najavljujemo kako će hrvatska all-girl grupa Žen udružiti snage s Moonlee Records koji će objaviti njihov nadolazeći treći album, koji je zakazan za jesen 2017. godine.

Žen su osnovani u Zagrebu 2010. godine, kada započinju sa svojim audio-vizualnom kombinacijom zapetljanih aranžmana i potop live vizuala u stvaranje potpuno autentičnog shoegaze, post-rock iskustva. Žen zaigrano seciraju srodne stereotipe i povezuju granice audio i vizualne umjetnosti, evocirajući putovanja kroz vokalne usklađivanje potopljene u progresivnoj simbiozi gitara, basa, bubnjeva i klavijatura.

Ako bismo ih pokušati definirati po žanru, najbliži složenac je oblik zahtjevnog indie-rock, obilježen različitim stilskim i žanrovskim elementima, u rasponu od post-rocka do shoegaze, math-rock, vintage synthwave i eksperimentalne elektronike. Žen su održali brojne koncerte i tako stekli vjernu publiku u regiji ali diljem Europe. Jedan od posljednjih nastupa je i odlični ljubljanski koncert u Menzi pri koritu održanom 3. veljače.

ŽEN: KRAJ POČETKA [2015]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno