18 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Zagrebački solisti još jednom vrhunski u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Vinkovci, u subotu je u knjižnici gostovao Zagrebački kvartet.

Zagrebački kvartet osnovan je kao prvi trajni i profesionalni ansambl svoje vrste na hrvatskoj glazbenoj sceni, a prvi koncert održao je davne 1919. godine.

Na samom početku Zagrebački kvartet uspostavio je visoke kriterije djelovanja, koji ga i danas čine okosnicom zagrebačkog i hrvatskog kvartetskog muziciranja, a svoj doprinos u ansamblu tijekom godina dali su brojni vrhunski umjetnici.


Danas Zagrebački kvartet čine violinisti Martin Krpan i Davor Philips, violist Hrvoje Philips i violončelist Martin Jordan.

Rado su viđeni u Vinkovcima, tim više što su dvojica braće Philips ovdje rođeni, a u organizaciji vinkovačkih matičara u gradu na Bosutu gostovali su već nekoliko puta.

Ovaj put na programu su bila djela Jure Tkalčića, Josepha Haydna i Felixa Mendelssohna, a publici na koncertu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci pružili su vrhunski glazbeni doživljaj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno