7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Zagrijavanje za DORF u Vintageu Industrial Baru

Više od autora

- vl promo-Kao najava ovogodišnjeg DORF ljetnog izdanja, pripremljen je 15. lipnja warm-up party u Vintage Industrial Baru u Zagrebu. U prostoru Vintage ljetnog vrta organizirana je hrvatska premijera filma Industrial soundtrack for the urban decay, koji se nalazi u programu Tajna povijest rocka na ovogodišnjem DORF programu. Radi se o filmu autora Travis Collins (Australija) i Amelie Ravalec (Francuska), snimljenom 2015.godine i prikazanom na brojnim festivalima. Film prati povijest  industrial glazbe i bavi se važnijim trenucima žanra – od prvog vala pa do subkulture koja okružuje i prati do danas, čime je odličan uvod svima koji tek otkrivaju ovu važnu i zanimljivu scenu, ali i poznavateljima koji će uživati u arhivskim snimcima i bitnim sugovornicima (Throbing Gristle, Cabaret Voltaire, Graeme Ravell, Boyd Rice, Test Dept, Clock DVA, RE/SEARCH…)

Prije i poslije projekcije filma za glazbu je zadužena ekipa iz SuperUho festivala predvođena Matom Škugorom. Oni će predstaviti ovogodišnje izdanje festivala, a glazbu će puštati sa vinila.

Početak je od 20:00 sati, a projekcija u 21:30 sati.

Podsjećamo, u ovogodišnjem DORF programu bit će prikazano 17 filmova, a od ove godine u suradnji sa SuperUho festivalom pripremljeno je 5 uzbudljivih festivalskih dana i noći. Dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je genijalni vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš.  U okviru ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će moći pogledati koncerte, nastupe DJ, izložbu fotografija i sudjelovati u filmskom kvizu. Izložba fotografija Marija Grobenskog bit će organizirana u Primoštenu i Vinkovcima. Svi ljubitelji filma i glazbe mogu sudjelovati u kvizu koji će voditi Mario Kovač.

Glavni filmski program u Primoštenu održat će se 5.-9.8. na Iskonovoj festivalskoj plaži, zasigurno jednoj od najljepših na ovom dijelu Jadrana. U Vinkovcima će se DORF program odvijati 24.-26.8. u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv.Ilije, u centru Vinkovaca.

Ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u skopu DORF.

Trenutna cijena festivalskih SuperUho ulaznica je 250kn i vrijedit će do 18.06..

Do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 120kn.

Veselimo se vašem dolasku na SuperUho i DORF, provedite s nama pet najljepših glazbeno-filmskih dana na Jadranu.

DORF

SuperUho

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno