23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Zajednica športskih udruga Grada Vinkovaca: Emotivno posthumno priznanje za Niku Brkić

Više od autora

- vl promo-

Danas je u velikoj gradskoj vijećnici održana skupština Zajednice športskih udruga Grada Vinkovaca. Redovan je ovo događaj koji se organizira prosječno dva puta godišnje, a prije samog početka dodijeljeno je posthumno priznanje Niki Brkić.

Nika je u svojoj kratkoj mladoj karijeri nanizala brojne uspjehe. Karijeru je započela u Karate klubu Vinkovci, a zatim je uslijedio prelazak u Karate klub Max iz Ivankova. Bila je to odlična odskočna daska za ulazak u reprezentaciju i Karate akademiju Osijek, a 2018. godine Nika je postala viceprvakinja države na Prvenstvu Hrvatske.

FOTO: Hrvatski karate savez

Nažalost, mlada karatistica početkom ove godine prerano nas je napustila, a Zajednica športskih udruga Grada Vinkovaca njezinim roditeljima uručila je priznanje za sve ono što je napravila za naš grad i karate. Emotivan trenutak dodjele priznanja nazočnima je na licima izazvalo suze, a cijelom prostorijom ubrzo je odjeknuo ogromni pljesak u sjećanje na odličnu sportašicu.

„Na ovaj način želimo joj se odužiti za njezin nevjerojatan doprinos u razvoju sporta, a osobito u razvoju karatea na području našeg grada”, izjavio je Mario Jurić, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Vinkovaca.

Što se tiče same sjednice, imala je devet točaka, a na njoj je predstavljeno financijsko izvješće, donijete su se razne odluke o danjem radu, a također su obznanjena i revizorska izvješća koja su ranije završena i predana.

„Možemo biti zadovoljni samom realizacijom financijskog plana u proteklom razdoblju koji je ostvaren u cijelosti. Klubovi su izuzetno dobro napredovali, ispunili su svoje ciljeve i kompletna sportska zajednica je vrlo zadovoljna”, rekao je Mirko Mečić, dopredsjednik Zajednice.

Cheerleading klub Ma&Ko Vinkovci ispunio je sve ono što je potrebno kako bi dobio status privremenog članstva Zajednice športskih udruga Grada Vinkovaca, tako da je ona od danas bogatija za još jednog člana.

„Da bi se doseglo članstvo klub mora ispuniti određene obveze iz propisa koje su Grad Vinkovci i Zajednica postavili. Otprilike dvije godine trebaju se ispunjavati obaveze kako bi se vidjelo da je klub ozbiljan i da se ništa preko noći nije napravilo. Onda se ulazi u redovno članstvo, financiranje i rad”, zaključio je Mečić dodavši kako Zajednica trenutno broji 60-ak članova.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno