16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Zajedničko suzbijanje komaraca i na području županije

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Zbog povećanog postotka brojnosti jedinki komaraca i najezde komaraca kakve se dugo ne pamte u našoj Županiji, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sazvao je izvanrednu sjednicu Koordinaciju župana gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije na kojoj se razgovaralo o provođenju mjera suzbijanja komaraca na području županije.

Župan Galić smatra kako je potrebno da se svi gradovi i općine u županiji zajednički uključe u rješavanje ovoga problema radi bolje učinkovitosti suzbijanja komaraca, umjesto da svaka jedinica lokalne samouprave radi sama za sebe. Odlučeno je da će se svi gradovi i općine u županiji istodobno uključiti u rješavanje pitanj,a a tražiti će se uključivanje države, kao i pomoć Hrvatskih šuma i Hrvatskih voda u mjere suzbijanja najezde komaraca koje onemogućavaju normalan život stanovnika.

“Jednoglasno smo dogovorili kako će se zatražiti ponuda od onih kojih daju usluge, a to su veterinarske stanice iz Vukovara, Vinkovaca i Županje kako bi svi skupa zajednički snosili troškove“, rekao je župan Galić.

Na koordinaciji je zaključeno kako će biti upućena zamolba Vladi Republike Hrvatske da pomognu u sufinanciranju zajedničke provedbe mjera dezinsekcije i financiranja troška koji predvidivo za dva aviotretiranja komaraca.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno