Na zagrebačkoj Šalati održao se veliki humanitarni i sportski spektakl “Gem, Set, Hrvatska” u organizaciji Zaklade ‘Marin Čilić’, na kojem su nastupile neke od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda, a pobjedu na turniru odnijeli su Mario Mandžukić i Patrik Jurina.

U ovoj humanoj priči uz hrvatske tenisače među kojima su Marin Čilić, Mate Pavić, Ivan Dodig, Iva Majoli, Jelena Kostanić Tošić, Tena Lukas, Mate Delić, Lovro Zovko, Ivan Ljubičić, nastupaju brojne zvijezde hrvatskoga sporta poput Luke Modrića, braće Martina i Valenta Sinkovića, Bojana Bogdanovića, Marija Možnika, a sav prihod od turnira bit će uplaćen za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta Osnovne škole Tordinci u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u deset razrednih odjela, a nema ni igralište niti dvoranu.

Program je počeo besplatnim radionicama za djecu te sportskim radionicama. S mladim tenisačima družili su se Mate Pavić, Ivan Dodig, Franko Škugor i Nikola Mektić.

Turnir i natjecanje po grupama počeli su u 16 sati, a posebnu pozornost izazvali su Mario Mandžukić i Andrej Kramarić koji su međusobno odigrali meč u parovima i pritom uživali.

Mandžukić je zaigrao u paru s Jurinom i pobijedio 10:8 u prvom polufinalu protiv Lovrena i Škugora, a u drugom polufinalu slavili su Luka Modrić i Marin Čilić protiv Bojana Bogdanovića i Mate Delića s 10:7 te tako izborili veliko finale.

U finalu su pobjedu odnijeli Mario Mandžukić i Patrik Jurina protiv Luke Modrića i Marina Čilića s 11:9 i tako osvojili prvo izdanje ovog turnira.

Mečeve su s tribina osim navijača koji su došli vidjeti sportaše, pratili i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.