12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Zakon noći (2016.)

Više od autora

- vl promo-

Dobitnik Oscara Ben Affleck režirao je, producirao (uz Lea DiCapria Jennifer Todd) i glumio u trileru ‘Zakon noći’ (Live By Night, 2016.), a kako bi sve imao u svojim rukama napisao je i scenarij prema nagrađivanom bestseleru Dennisa Lehanea, što je njihova druga suradnja nakon hvaljene drame ‘Nestala bez traga’.

S Benom Affleckom glume Elle Fanning, Brendan Gleeson, Chris Messina, Sienna Miller, Zoe Saldana i dobitnik Oscara Chris Cooper.

Ben Affleck tumači sina visokopozicioniranog policijskog činovnika u Bostonu, Joea Coughlina, koji se otišao boriti se za svoju domovinu na stranom tlu, ali se vrlo brzo razočarao, spoznavši realnosti rata. Na kraju se vratio doma i životu koji nije nikada zamišljao.

Tijekom deset godina nakon rata, Joe Coughlin je uspješno živio kao odmetnik – i to ispod krova oca policajca – prije nego što je morao platiti cijenu za to.

‘Ono što je doživio kao vojnik nagnalo ga je da odluči kako nema smisla pridržavati se nekih nametnutih pravila i živjeti pravično’, izjavio je Affleck i dodao ‘Hijerarhiju mafijaških bandi ne podnosi isto kao što nije podnosio ni vojnu hijerarhiju. Ne želi biti dio ničeg sličnog, ne želi dobivati naredbe od ikoga. Želi sam stvarati svoja pravila i živjeti prema njima. U tome je čak i uspješan, sve dok je njegova banda dovoljno mala da nikome ne smeta i sve dok njihovi pothvati nisu vrlo uočljivi. Međutim, nije ga njegova mržnja prema autoritetu, pa čak niti loše odabrana pljačka, natjerala da počini svoju najveću pogrešku. Bila je to ljubav. Upravo taj jedinstveni osjećaj u svim njegovim oblicima – od strasti do suosjećanja – bit će razlog njegovoj propasti tijekom godina koje dolaze.Većina filma odvija se od 1927. do početka 1930. i odvodi glavnog lika Joea Coughlina od hladnih i tmurnih bostonskih ulica tijekom prohibicije do užarenih dana i blagih noći Tampe. Dizajner produkcije Jess Gonchor rekreirao je zvukove i slike tih podneblja na različitim lokacijama u Massachusettsu, Georgiji i Kaliforniji, a direktor fotografije Robert Richardson uhvatio ih je kamerom.

Izdavač: Menart, 2017.

TRAILER: ZAKON NOĆI [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno