Ovaj mladi, talentirani i šarmantni electro-pop duo Zala Kralj & Gašper Šantl svojim su jedinstvenim zvukom osvojili susjednu Sloveniju te je upravo njihova pjesma “Sebi” odabrana kao njihova predstavnica za sudjelovanje na ovogodišnjem Eurovision Song Contestu. Budući da su se izričajem i zvukom posebno istaknuli, skrećemo pozornost na spomenutu pjesmu i netom predstavljeni EP “Štiri”.

Zala Kralj & Gašper Šantl relativno je novo ime na slovenskoj glazbenoj sceni, a već su s prvim singlovima uspjeli zaplijeniti pažnju javnosti, što dokazuje i činjenica da su odabrani kao slovenski predstavnici na ESC 2019 u Izraleu. A početak njihove zajedničke glazbene priče itekako je interesantan.

Naime, zajedničku glazbu su počeli stvarati 2017. godine, kada su im se putevi isprepleli i doveli do suradnje u prvoj pjesmi “Valovi”. Prije nego su se susreli, oboje su samostalno započinjali prve glazbene korake; Zala je svirala obrade i započela pisati prve autorske pjesme, dok je Gašper učio svirati niz instrumenata od ranog djetinjstva, da bi se kasnije u Pragu školovao za producenta i audio-inžinjera.Po završetku svog školovanja, odlučio je obići Europu biciklom, i u tom je razdoblju kreirao niz pjesama, kojima je samo nedostajao savršeni vokal. A upravo je to pronašao kod Zale Kralj – zamijetili su se putem Instagrama, razmjenili glazbene ideje i ubrzo shvatili da su savršeni spoj. Rezultat toga je bila prva pjesma Valovi, čija posebnost je pozitivno uzburkala njihovu domaću glazbenu scenu, a publika je pjesmu iznimno dobro prihvatila. Interesantan prateći videospot trenutno broji više od 200.000 YouTube pregleda

Suradnju su nastavili i predstavili kroz zamijećene pjesme Baloni i S teboi, a pažnju javnosti sada zaokupljuju i singlom “Sebi”, koji su premijerno predstavili ovog vikenda na EMA 2019.

Sve četiri pjesme oblikovane su u netom objavljeni EP “Štiri”, koji na najbolji način predstavlja njihovu specifičnost – Gašparovu izuzetnu produkciju electro-pop zvuka, omotanu nježnim Zalinim vokalom i melodijama.