27 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. lipnja 2022.

Zaplijenjeno 38 kilograma marihuane

Više od autora

- vl promo-
Danas je u Konferencijskoj dvorani Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Vinkovcima održana konferencija za medije, a na kojoj su predstavnici policije i carine prezentirali okolnosti pronalaska veće količine opojne droge tipa marihuana na MCGP Bajakovo.

Droga je pronađena u vozilu njemačkih registarskih oznaka kojeg je vozio 74-godišnji njemački državljanin. Ovo je primjer izvrsne suradnje policijskih i carinskih službenika na spomenutom prijelazu koji su na sumnjivom vozilu marke Nissan Navara pronašli dorađeni skriveni prostor između vanjske i unutarnje stranice krova prtljažnika. U njemu je pronađeno 38 paketa sa sveukupno 38 kilograma marihuane.

Ovo je dokaz da je tzv. Balkanska ruta još uvijek najatraktivniji pravac za krijumčarenje droga na područje Zapadne Europe. Tržišna vrijednost 38 paketa bit će poznata nakon što nad njima izvrše relevantna istraživanja u Centru za kriminalistička istraživanja. Sumnja se da je marihuana porijeklom iz Kosova, a najvjerojatnije je namijenjena njemačkom tržištu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno