26 C
Vinkovci
Utorak, 28. lipnja 2022.

Započela biciklistička natjecateljska sezona

Više od autora

- vl promo-
Biciklistički klub ‘Sokol’ iz Vinkovaca je započeo natjecateljsku sezonu u cestovnom biciklizmu, sudjelovanjem na dvije utrke: u Biogradu na Moru u Hrvatskoj i Bonyhadu  u Mađarskoj.

Po završetku priprema juniorske i kadetske cestovne reprezentacije, biciklisti Sokola su nastupili na kriterijskoj utrci u Biogradu na Moru, pod nazivom ‘Biograd bike race’, u odličnoj organizaciji TZ Biograd na Moru i BK Zadar, usprkos lošim vremenskim uvjetima. Utrka je bila svojevrstan četveroboj nacija u kojem su sudjelovali ponajbolji biciklisti i biciklistice Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, ukupno 23 biciklistice i 89 biciklista. U zajedničkoj utrci juniora i mladih seniora do 23 godine, duljine 41km, naš jedini predstavnik Zvonimir Zadro je prejako krenuo te izletio i pao u prvom zavoju utrke, brzinom većom od 50 km/h. Srećom je prošao bez posljedica, te se pridigao i nastavio utrku sa zadnje pozicije. Desetak krugova lovio je glavnu grupu te je u tome i uspio, no u završnici nije mu ostalo snage za bolji plasman od 8.mjesta. Bivši član ‘Sokola’ Ivan Šotola, sada član jedine hrvatske seniorske ‘continental’ momčadi ‘Meridiana–Kamen’ iz Pazina, završio je na 5.mjestu U-23 kategorije. Vrlo brza bila je zajednička utrka kadeta te žena juniorki i seniorki (prosječne brzine 41,73km/h), u kojoj je Antonio Božić završio kao 17. a Matej Jurec kao 20. kadet u konkurenciji 38 vozača i vozačica na startu.

Ekipa BK Sokol nastupila je i na utrci ’15. Nagrada Sajó Péter’ u gradu Bonyhad, već tradicionalnom početku biciklističke sezone u Mađarskoj. Trener Tomislav Zadro je ovaj puta na utrku poveo sedam vozača: po jednog seniora, juniora, dva veterana, te tri kadeta. Na utrku je bilo prijavljeno gotovo 300 biciklistica i biciklista, članova  kubova iz Austrije, Slovačke, Rumunjske, Mađarske, Srbije te jedini predstavnik  Hrvatske, BK ‘Sokol’ iz Vinkovaca. U utrci 34 kadeta koja je vožena u tri kruga i ukupnoj duljini od 75km, Matej Jurec bio je 15. Borna Bogdanović 19. a Antonio Božić 24. dok su na dionici od 50 km veterani C, Danijel Jelić i Nenad Živković bili blizu plasmana na podij,  zauzevši 5. i 6. mjesto.

Prethodni članakOpravdan poziv izbornika
Sljedeći članakSutra Cibalia-Inter

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno