Radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Jarmini, koji se gradi na prostoru stare škole i jednom mirnom kutku za djecu, započeli su prije petnaestak dana i izvodi ih vrtka Bodat. Nadzor nad izvođenjem radova obavljati će tvrtka Solux.

“Dječji vrtić investicija je od iznimnog značaja, jer na području općine Jarmina odgojne ustanove te vrste nema pa su jarminački mališani vrtićke dobi uglavnom bili u ivankovačkom i vinkovačkim vrtićima.” rekao je načelnik Andrija Draganić uvjeren kako će se to od jeseni 2020 promijeniti.

“Vrtić je ne samo najveća investicija u našoj općini u posljednjih nekoliko godina, već investicija koja ima svoj značaj u društvenom smislu – radimo to za budućnost i naše najmlađe. Dugo smo to željeli, uspjeli smo realizirati dokumentaciju, dozvolu i dobiti sredstva, a izabrani izvođač radova krenuo je prema planu, rok za izvođenje radova do kraja sljedeće godine,” naglasio je načelnik Draganić.

Podsjetimo kako je shodno natječaju za operaciju 7.4.1. ”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ te zahvaljujući pravovremenoj aplikaciji Općini Jarmina, kao i većina općina u Republici Hrvatskoj u prosincu prošle godine iz EU fondova odobreno 7,4 milijuna kuna za izgradnju dječjeg vrtića. Recimo i to da će se uskoro u Jarmini održati radni sastanak župana Bože Galića i predstavnika općine, nakon kojega će župan obići i radilište dječjeg vrtića.