13 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Započela je završna faza radova u Glagoljaškoj ulici

Više od autora

- vl promo-

Jučer su radovi u Glagoljaškoj ulici u Vinkovcima službeno ušli u posljednju fazu izvođenja.

Nakon obnove poteza između Dalmatinčeve i Gundulićeve ulice, radovi su se preselili na potez između Gundulićeve i Duge ulice.

Prva faza, koja pokriva područje od Dalmatinčeve do Reljkovićeve ulice u potpunosti je završena i na njoj je potrebno obratiti pozornost na detalje, objasnio je nadzornik za izvođenje radova, Rihard Gatti, dok je prostor između Reljkovićeve i Gundulićeve ulice trenutno 70% dovršen. No, zemljani su radovi okončani.

Radovi na potezu Gundulićeve i Duge ulice započeli su jučer razbijanjem asfaltnih i betonskih površina. Pretpostavljeno vrijeme izvođenja radova je tri tjedna, a za sada teku predviđenom dinamikom.

Jedine poteškoće s izvođenjem radova dolaze kod operativnih problema. Instalacije i šahte otežavaju iskopavanje. Vrućina ne utječe znatno na dinamiku, ali čini uvjete rada otežanim. No, najveći problem, naglašava Gatti, je promet.


Potez Gundulićeve i Duge ulice usko je grlo na kome je intenzitet prometa vrlo velik što dovodi do određenih poremećaja u radu. Zato što je Glagoljaška ulica žila kucavica Grada Vinkovaca promet je radi komunikacije ostao otvoren u jednom traku

Vozači su, nastavlja Gatti, po pitanju svega obazrivi i pažljivi osim po pitanju parkiranja kada parkiraju na nedovršene površine ili nogostup.

Nakon dovršenja ovih, radovi se sele na potez prema pošti u Reljkovićevoj ulici do spoja s Nazorom.

Građani se i dalje mole za strpljenje i obazrivost prema radnicima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno