33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Započela prva suradnja Udruge TRN i Centra za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije

Više od autora

- vl promo-


Udruga osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN-Tvoje ruke i noge i Centar za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije održale su predavanje s kojim započinju svoju prvu suradnju od osnutka Centra. 

Predavanje je održano s ciljem upoznavanja članova Udruge TRN s pravima iz područja sustava socijalne skrbi. “U našoj županiji je po prvi puta osnovan Centar za pružanje usluga, na samom je početku svog djelovanja i drago mi je što je Udruga TRN prepoznala mogućnosti za svoje članove baš u našem Centru”, rekla je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije Nikolina Beljo, dodavši kako je Centar osnovan da bi se krajnjim korisnicima, a to su odrasle osobe s tjelesnim, intelektualnim, osjetilnim ili metalnim oštećenjima, djeca s poteškoćama u razvoju učinile dostupne usluge koje su se, na području naše županije, pokazale kao velika potreba.

Uočen je, kako kaže Beljo, nedostatak takvih usluga pa je stoga krajnji cilj predavanja dati točnu informaciju o tome kome se mogu korisnici obratiti, što im je sve potrebno kako bi ostvarili svoja prava te da ih se pobliže upozna s uslugama koje će u Centru biti dostupne.

“Što se tiče planova za daljnju suradnju, mogu reći kako ćemo mi iz Centra biti otvoreni za sve sugestije i inicijative koje bi doprinijele poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom”, zaključila je ravnateljica Nikolina Beljo.

“Naša Udruga je još uvijek mlada, a s obzirom da su se kod naših članova uvijek javljala pitanja što se tiče njihovih prava, odlučili smo se na ovu suradnju i večerašnje predavanje”, rekla je predsjednica Udruge osoba sa cerebralnom paralizom i njihovih roditelja TRN Renata Musil Vorgić koja je nedavno napunila svojih godinu dana postojanja. Prava su to koja, kaže Renata, olakšavaju njihov svakodnevni život. Najčešća pitanja koja muče korisnike vezana su za osobne invalidnine, asistente te njegovatelje.

Udruga TRN od svog osnutka nastoji pružiti svojim članovima što više potrebnih informacija, a trenutno ih broji oko 20. Prema zadnjem popisu, u Vukovarsko-srijemskoj županiji je 21 000 osoba s invaliditetom, u što ulaze sve dobne skupine. “Naša Udruga želi pomoći svima, ne samo našim članovima, a ovom suradnjom otvorit ćemo put i svim ostalim udrugama”, objasnila je predsjednica Udruge TRN.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno