28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Započele pripreme Cibalije

Više od autora

- vl promo-
Novosti
Novosti
mario.brcic@novosti.hr

Nogometaši Cibalije u ponedjeljak su započeli pripreme za proljetni nastavak sezone u kojem ih očekuje velika borba za bijeg iz donjeg dijela ljestvice. Cilj je to koji je, prema mišljenju trenera Mladena Bartolovića, ostvariv, jer Cibalia nakon jesenskog dijela sezone „bježi“ posljednjeplasiranom Rudešu pet bodova, te je bodovno izjednačena s Istrom 1961.

„Uvijek ćemo gledati klubove koji su ispred nas, jer jedino tako možemo napredovati. U prvom dijelu sezone igrači su se još upoznavali, jer došlo je dosta novih lica, pa se nadam kako će se kroz pripreme momčad još bolje upoznati i da će bolje izgledati na proljeće“

Na prvom okupljanju zatekli smo i nova lica. U redove Cibalije došli su Duje Mrduša iz Bedema, te Vinko Soldo, koji će do kraja sezone biti na posudbi iz Dinama, a nešto kasnije priključio se i branič Josip Tomašević iz Dugopolja.
U proljetni nastavak Cibalia ulazi bez Tomislava Štrklja i Zvonimira Filipovića, koji su se vratili s posudbe natrag u Osijek. Iako je dogovor s osječkim prvoligašem važio do kraja ove sezone, Štrkalj i Filipović više nisu u Vinkovcima.

„Odlazak Štrklja je sigurno udarac za nas, jer se radi o kvalitetnom i dobrom igraču. Osijek je napravio to što je napravio, je li to u redu ili nije ne bih ulazio, no oni imaju pravo na to. Ostali smo bez važnog igrača, ali ja se nadam da ćemo do početka proljetnog dijela prvenstva uspjeti dovesti pojačanje koje ga može nadomjestiti“ – rekao je Bartolović.

Prvi trening odradio je i prvi strijelac Cibalije, Marko Pervan, no sve su glasnija šaputanja o njegovom odlasku, jer zainteresiranih klubova ne nedostaje.


„O njegovoj sudbini odlučit će odgovorni u klubu. Ako ode, zasigurno će nedostajati, jer on je naš prvi strijelac. Radi se o kvalitetnom igraču i bilo bi najbolje za nas da on ili ostane ili se proda. Svaki drugi rezultat ne bi išao nikom u prilog.“

A do proljetnog nastavka sezone, točnije do 11. veljače, Cibalia će, najavljuje Bartolović, odraditi dio priprema u Medulinu.

„Prvi dio smo u Vinkovcima, od 21. do 31. siječnja nastupit ćemo na turniru Arena Cup u Medulinu, gdje nas očekuju četiri pripremne utakmice. Nakon toga se vraćamo u Vinkovce, gdje ćemo do početka prvenstva odigrati još šest ili sedam utakmica.“

Na kraju podsjetimo, proljetni dio sezone Cibalia će otvoriti 11. veljače, kada će u Vinkovcima gostovati Hajduk.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno