21 C
Vinkovci
Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

Započelo snimanje drugog nastavka Fantastic Beasts serijala

Više od autora

- vl promo-


Početkom ovog mjeseca započelo je snimanje nastavak ‘Fantastic Beastsa’, novog poglavlja magičnog svijeta kojeg je kreirala J.K. Rowling. Radi se o drugom filmu iz najavljenog serijala od pet filmova koji je započet sa uspješnim ostvarenjem Čudesne zvijeri i gdje ih naći (Fantastic Beasts And Where To Find Them, 2016.) koji je ostvario zaradu od 814 milijuna dolara širom svijeta. Točan naziv drugog dijela još nije poznat, a kao i prvi, režirat će ga David Yates.

Što se tiče glavne glumačke postave, Eddie Redmayne će se ponovo pojaviti kao svjetski poznati magizoolog Newt Scamander, Katherine Waterston kao Tina Goldstein, Alison Sudol kao njena sestra Queenie Goldstein, Dan Fogler kao Jacob Kowalski, a Johnny Depp kao mračni čarobnjak Gellert Grindelwald. Za Oscara nominirani Jude Law preuzima ulogu Albusa Dumbledora u razdoblju prije nego što je postao ravnatelj Hogwartsa, a čarobnjaka Credencea Barebonea, koji je misteriozno nestao na kraju prvog dijela, ponovo će portretirati Ezra Miller.  Zoë Kravitz će ponovo igrati Letu Lestrange, vješticu koja je u prošlosti bila bliska sa Scamanderom dok su zajedno pohađali Hogwarts, Callum Turner Theseusa Scamandera, ratnog heroja i Aurora koji je stariji Newtov brat, a Claudia Kimmisterioznu mladu ženu  koju smo već upoznali kao atrakciju čarobnog cirkusa.

Radnja filma će biti smještena u 1927. godinu, nekoliko mjeseci nakon što je Newt pomogao otkriti i uhvatiti zloglasnog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda. Međutim, kao što je i obećao, Grindelwald je pobjegao i uz pomoć svojih vještina okupio još više sljedbenika. Jedini koji ga može zaustaviti je čarobnjak kojeg je nekada zvao svojim najdražim prijateljem, Albus Dumbledore. Ali, Dumbledore će trebati pomoć čarobnjaka koji je već bio razotkrio Grindelwalda, pomoć svog bivšeg učenika Newta Scamandera. Nova avantura donosi i novo ujedinjenje Newta sa Tinom, Queenie i Jacobom čija će lojalnost biti testirana dok se suočavaju s novim opasnostima u sve opasnijem i podijeljenom čarobnom svijetu.

Sa novim poglavljem širi se i magični svijet, od New Yorka preko Londona pa sve do Pariza. Donosi i nekoliko iznenađujućih asocijacija na Harry Potter priče koje će biti interesantne za fanove knjiga i filmskih serijala.

Ostatak glumačke postave čine William Nadylam kao čarobnjak Yusuf Kama, Ingvar Sigurdsson kao lovac Grimmson, Ólafur Darri Ólafsson kao Skender koji prevodi čarobni cirkus i Kevin Guthrie kao Abernathy kojeg smo već upoznali kao šefa Tine i Queenie na Američkom kongresu čarobnjaka.

David Heyman, Rowling, Steve Kloves i Lionel Wigram su producenti filma, dok su izvršni producenti Tim Lewis, Neil Blair, Rick Senati Danny Cohen.

Kreativni tim koji surađuje sa Yatesom na realizaciji filma predvodi oskarovac Philippe Rousselot, a tu su i trostruki oskarovac i produkcijski dizajner Stuart Craig, trostruki osvajač nagrade BAFTA Mark Day, vlasnica četiri Oscara, kostimografkinja Colleen Atwood, oskarovac zadužen za specijalne efekte Tim Burke i za Oscara nominovani Christian Manz.

Fantastic Beasts 2 će biti objavljen 16. Studenog iduće godine, a diljem svijeta će ga distribuirati Warner Bros. kompanija. [Filmofil]

ČUDESNE ZVIJERI I GDJE IH NAĆI [TRAILER, 2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno