19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Započeo novi ciklus tribina u vinkovčakim mjesnim odborima “Zajedno za bolje sutra”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Vinkovčanke i Vinkovčani ponovno imaju priliku gradonačelniku Ivanu Bosančiću i njegovim suradnicima iznijeti sve ono što ih muči i što smatraju da treba odraditi kada je riječ o  njihovim dijelovima grada.

Večeras je, naime, započeo šesti ciklus tribina “Zajedno za bolje sutra”, a prvi susreti održani su s građanima mjesnih odbora “Centar”, “Ban Jelačić” i  “Vinkovačko Novo Selo”.

Cilj naših tribina je uvijek jedan, a to je komunikacija s građanima jer informacije koje dobijemo od njih jako su važne za sve ono što radimo tijekom godine. Kada dobijete na terenu informaciju što je negdje potrebno, onda je puno lakše nama i raditi i planirati za dalje. Naravno, sve to prati proračun i mi kroz tribine dobijemo informacije koje onda iskoristimo za sve ono što ćemo staviti u proračun i napraviti na nekom određenom području“, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Bude tu, kazao je, malih stvari, koje je lako riješiti, ali bude i onih skoro nerješivih, ali u svakom slučaju riječ je o priči koja jako dobro funkcionira.

Vidi se to i iz toga što su nas svi gradovi kopirali i danas to svi rade jer nema smisla biti odvojen od ljudi zbog kojih tu i jesmo. Ovo je način da budemo direktno na terenu gdje svatko može doći i pitati sve što ga zanima, komentirati sve što želi, a čuje se i poneka pohvala“, kazao je gradonačelnik.

Prilika je to i da se građane informira o konkretnim planovima. Tako su za “Centar”, gdje su nedavno završene Knjižnica i zatvorena tržnica, a završava se Kazalište te kreće obnova Galerije, istaknuti planovi za otvorenu tržnicu, Trg Vinkovačkih jeseni, parkiralište ispred hotela Slavonija, rekonstrukciju Zvonimirove ulice, novi vrtić. Za “Ban Jelačić” istaknuto je uređenje Sportsko rekreacijske zone na Papuku, a za Vinkovačko Novo Selo, gdje je u posljednjih nekoliko godina puno učinjeno u dijelu komunalne infrastrukture i uređenja, između ostaloga, istaknuti su planovi za osnovnu školu za koju projekt uskoro treba biti završen, a onda se ide na kandidiranje za sredstva.

U svakom slučaju naša je tendencija uvijek da radimo što više kako bi svaki mjesni odbor imao iste uvjete, kako bi svi na određeni način bili ujednačeni i imali jednaku kvalitetu života i to je neka vodilja koja nas mora voditi cijelo vrijeme kao gradsku upravu“, kazao je gradonačelnik Bosančić ističući kako je u ovom trenutku na području grada preko 100 milijuna eura ugovorenih projekata.

Mislim da možemo biti zadovoljni. Ponosni smo na našu Knjižnicu kao i na zatvorenu tržnicu i nadamo se i dalje velikim projektima među kojima je, između ostaloga, i novi dječji vrtić koji nam je potreban, kao i rekonstrukcija Zvonimirove ulice, a građani su večeras dobili priliku da sami iznesu ono što njih tišti i što misle da treba uraditi“, kazala je Katarina Pezer, predsjednica MO “Centar”.

U našem mjesnom odboru se dosta toga napravilo, ali imamo mi i još nekih problema koje treba odraditi. Recimo, naš veliki problem su staze koje su jako loše, a evo neki su napomenuli i breze koje bi trebalo ukloniti jer su alergene. Vjerujemo da će se to uzeti u obzir i odraditi jer sve ono što smo do sada iskazivali kao naše potrebe u neko dogledno vrijeme se i rješavalo“, istaknula je Katarina Saračević, predsjednica MO “Ban Jelačić”.

Naš je najveći problem trenutačno osnovna škola, ali gradonačelnik Bosančić i večeras nam je rekao da su neki koraci pokrenuti kako bi dobili novu školu. Također, tu je i centar Novog Sela koji definitivno treba preurediti. Kada govorimo o onome što je napravljeno treba istaknuti projekt aglomeracije, a spomenuo bih i igralište na Livadici, uređenje velike dvorane Mjesnog odbora i ambulantu koja je u izgradnji“, kazao je Matija Djedović, predsjednik MO “Vinkovačko Novo Selo”.

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno