19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Zašto je zaručnički prsten najveći znak ljubavi?

Više od autora

- vl promo-

Kada se dvoje ljudi zaljubi i provede neko vrijeme u vezi, prvi očekivani korak je brak. Ali postoji prekretnica između braka i veze, trenutak kada su misli i emocije službeno usmjerene prema zajedničkoj budućnosti: prosidba. Krunu prijašnje ljubavi i početak nove epohe, ljepše i cjelovitije, simbolično predstavlja zaručnički prsten.

Prsten je drugačiji od drugih

Ljepota i tajna zaručničkog prstena leži u njegovoj simbolici: zarukama obećavamo drugoj osobi i nakon tog čina planiramo vjenčanje. Tradicionalno, muškarac ga daruje djevojci i od tada su zaručeni. Obično se nosi na desnoj ruci na malom prstu, gdje ga nakon vjenčanja zamjenjuje vjenčani prsten, pa se premješta na lijevu ruku. Iako, moguće je uklopiti se u stil i dizajn vjenčanog prstena, tako da čine jedinstvenu cjelinu i nose se zajedno.

Zaručnički čin

Čin zaruka ogleda se u darivanju zaručničkog prstena s damom koja pita želi li se vjenčati. Muškarcima koji planiraju zaprositi svoju bolju polovicu sigurno nije lako, od organizacije samog čina, preko izbora prstena, do straha hoće li odgovor biti pozitivan. U želji da taj dan učine nezaboravnim, a zahtjev pravim iznenađenjem, mnogi pomno biraju pravi trenutak. To može biti intiman i spontan događaj, a ponekad se dogodi na izletu, na primjer na plaži, u restoranu ili na drugom javnom mjestu, poput koncerta. Prsten je ponekad skriven, u torti ili čaši vina, poklonu ili balonu, a vrlo često su u cijeli događaj uključeni i prijatelji.

Kako odabrati pravo?

Kada shvatimo da je pred sobom osoba našeg života, s kojom vidimo budućnost i da je želimo zaprositi, postavlja se prvo pitanje: kako odabrati zaručnički prsten? To nije nakit koji stoji u kutiji i stavlja se u svečane prilike, već ga treba nositi svaki dan. U tom smislu, trebao bi mu biti udobno, prirodno prianjati uz njezinu ruku i pristajati joj, a ako ima kamen, ne bi trebao ometati svakodnevne aktivnosti, zatim se uklopiti u djevojčinu odjeću i stil života, ali i prije svega biti po njenom ukusu. Stoga je važno da osluškujemo želje buduće zaručnice i eventualno se posavjetujemo s njezinim prijateljima.

Modeli za svaki ukus

Postoji zaista široka paleta modela i dezena ovog komada nakita. Od žutog zlata može biti bijelo, ružičasto, pa čak i njihove kombinacije, danas sve popularnija platina, tanki ili širi obruč, s jednim ili više kamenčića, s rustikalnom obradom i gravurama ili smanjenim dizajnom. Klasika je bijelo zlato sa središnjim bjelkastim dijamantom, međutim, umjesto ovog kamena neosporne ljepote na prstenu se mogu naći safiri, rubini, peridoti, citrini, ametisti, topazi ili drugi, a biti u crnoj, crvenoj, zelenoj, ljubičastoj boji. ili treća boja. Pažljivim odabirom legure i kamena, njegove vrste, boje, veličine i dizajna, zaručnički ćemo prsten učiniti jedinstvenim i lijepim estetskim detaljom koji će odabranica nositi s oduševljenjem.

Muškarci, pažljivo birajte kako ćete svojoj voljenoj pokloniti zaručnički prsten iz snova, izjavljujući joj ljubav na najljepši mogući način.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno